Giel Beelen vindt rondkomen van 70.000 euro niet makkelijk

Giel Beelen vindt het lastig om de eindjes aan elkaar te knopen nu hij bij de NPO nog maar zo’n 70.000 euro per jaar verdient. Dat laat hij blijken in de nieuwste aflevering van RoddelPraat.

Giel Beelen Foto: Annemieke van der Togt

De overstap van Talpa Radio naar de NPO heeft Giel Beelen een flink loonoffer gekost. Hij verdient momenteel zo’n 30 procent van het salaris dat hij van John de Mol kreeg. Dat komt neer op zo’n 70.000 euro per jaar, onthulde hij eerder. ‘F*cking weinig’, riep Giel vorig jaar.

Nijpende situatie

Het is voor Giel nog steeds omschakelen. De situatie is zo nijpend dat hij aan het eind van elke maand steeds moet kijken of hij wel rond kan komen. “Ik ben nu echt zo’n nerd die kijkt op z’n telefoon of het weer het einde van de maand is”, vertelt hij in de showrubriek.

Presentator Dennis Schouten: “Je hebt het financieel moeilijk?”

Giel: “Nou ja, niet moeilijk.”

Dennis: “Je zegt het ‘einde van de maand’.”

Lease-auto

Het is meer een kwestie van omschakelen, legt Giel uit. Hij rijdt momenteel nog een Jaguar, maar dat leasecontract is bijna afgelopen. “Ik ben blij dat mijn lease-auto volgende maand is afgelopen, want ik moet echt een andere auto gaan rijden. Serieus, maar dat maakt niet uit.”

Heeft hij dan geen enkele reserves? “Ik had beter kunnen sparen, maar dat heb ik niet gedaan. Ik heb gewoon echt gestrooid ermee.”

Dennis: “Je hebt het allemaal opgemaakt, maar jij verdiende een half miljoen per jaar! Ik heb nog nooit een half miljoen bij elkaar verdiend.”

Miljoenen

Alle miljoenen euro’s die Giel vroeger verdiende, zijn in rook opgegaan. “Ik heb het allemaal verpatst. Ik ben gewoon fakking duur uit eten geweest, heel dure vakanties en ik heb ook mensen ingehuurd. Ik zal je zeggen: ik ben een bedrijfje begonnen en dat was echt een slecht plan. Ik heb gewoon veel te veel geld uitgegeven.”

“Dat was mijn eigen productiebedrijfje. Kijk, jij doet het gewoon lekker thuis, maar ik huurde toen een ruimte in Hilversum en had twee mensen in dienst. Ja, ik heb echt lol gemaakt, maar mijn poen is er helemaal doorheen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen