WNL heeft geen interesse in Dennis Schouten: ‘Huiverig voor hufters’

Dennis Schouten is de gebeten hond in Hilversum. Waar hij opduikt, sluiten de poorten. Ook omroep WNL is niet geïnteresseerd in het mediatalent. “Het is iemand die heel polariserend is.”

Dennis Schouten © YouTube

Bij PowNed is hij met ruzie vertrokken en bij Talpa staat hij op de zwarte lijst: de mogelijkheden voor Dennis om aan de slag te gaan bij de mainstream media zijn beperkt. Heeft omroep WNL geen leuk baantje voor hem? Helaas, ook omroepbaas Bert Huisjes wil de poorten niet openen voor de jonge presentator.

Polariserend

Dennis past helemaal niet bij WNL, zegt Bert in The Friday Move. “Ik vind Dennis een heel interessante jongen, maar ik vind hem niet heel erg passen bij WNL. Ik vind hem heel erg PowNed en het is natuurlijk iemand die heel erg schurend en polariserend is. Ja, weet je wel: wat Jan Roos ooit was bij PowNed, dat is hij ook een beetje.”

Presentator Wilfred Genee: “Dat brutale geluid wil je eigenlijk liever niet?”

Bert: “Nou, mijn groep mensen is best wel huiverig voor hufterigheid. Op het moment dat je heel erg scherp gaat varen, kan het wel eens hufterig worden. Dat is precies de grens die je niet over moet gaan.”

Nette mensen

De WNL-baas doelt daarmee op de doelgroep van WNL. Dat zijn geen relschoppers à la Dennis. “Dat zijn gewoon heel nette mensen. Een beetje rechts van het midden, die werken hard en snappen waar tradities voor staan en willen graag vooruit en een betere baan. Of het is een ondernemer die graag zijn bedrijf wat groter wil laten groeien.”

Bert stelt dat zijn doelgroep ‘heel conservatief’ maar ook ‘heel gematigd’ is. “Ik zag de gemiddelde Nederlander geportretteerd in het AD en ik moest er wel een beetje om lachen: een 44-jarige die altijd VVD had gestemd en veertien keer per jaar barbecuet. Ja, dat zijn ze.”

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen