Britt Dekker heeft nachtmerries over John de Mol: ‘Ik moest huilen’

Er wordt onder Talpa-sterren zó gebeefd voor de grote baas John de Mol, dat het bijna onvoorstelbaar is dat er nooit seismische activiteit wordt waargenomen in Hilversum. Ook bij Britt Dekker heerst angst.

Britt Dekker © William Rutten

Britt Dekker voelde de druk om te presteren zó oplopen tijdens de opnames van haar eerste grote studioshow We Want More, dat ze zelfs nachtmerries over de grote Talpa-leider had. “Ik heb drie weken lang wakker gelegen over de autocue-openingsteksten van We Want More”, onthult ze in de nieuwste Veronica Magazine.

Angst voor John

Het waren de nachtmerries waardoor Britt wakker lag. “In mijn nachtmerries stond ik tegenover Ali B, André Hazes en Trijntje Oosterhuis en deed ik het totaal niet goed. Dan kwam John de Mol uit zijn tent en zei: ‘Dit wordt ’m niet, we nemen een ander.’”

Die angst om door John te worden afgedankt, zat heel hoog bij Britt. “Ik had het met niemand over mijn angsten gehad, maar op de eerste opnamedag moest ik er gewoon een beetje van huilen. Ik dacht: ik ben zo slecht, ik kan dat niet, dat is veel te hoog gegrepen.”

Wendy helpt Britt

Gelukkig werd Britt erdoorheen gesleept door haar co-host Wendy van Dijk. “Toen heeft Wendy me gerustgesteld door te zeggen dat ik de autocue als mijn beste vriend moest zien, niet als mijn vijand. Dat hielp heel erg.”

Wendy: “Ik schrok daar echt van. En zei ook: ‘Déél het dan met me.’ Ik wil mezelf niet opdringen, juist omdat ik Britt zo uniek en leuk vind zoals ze is. Maar met liefde help ik haar. Daar hebben we ook veel gesprekken over.”

We Want More

We Want More gaat zaterdagavond van start op SBS 6. Het programma moet de zaterdagavond van de familiezender uit het slop trekken. Die stortte de afgelopen weken volledig in, omdat SBS 6 allerlei voorstellingen uitzond van cabaretiers waar nog nooit iemand van gehoord heeft.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen