SBS 6 sluit cabaretzaterdag af met historisch lage kijkcijfers

Na twee maanden is er gisteren een einde gekomen aan de cabaretzaterdag van SBS 6. Het resultaat? De grote namen scoorden, de onbekende namen zorgden – met name gisteren – voor horrorcijfers.

Jochen Otten © SBS

Waar cabaret op televisie vroeger vooral te vinden was bij de VARA, gaan ook de commerciële zenders er tegenwoordig meer en meer mee aan de haal. SBS 6 besloot na de jaarwisseling om maandenlang alle zaterdagavonden te vullen met cabaret. “Omdat we in deze lastige tijd niet naar het theater kunnen”, luidde de aankondiging.

Miljoen kijkers

Het begon allemaal veelbelovend. Op de eerste cabaretzaterdag werd een voorstelling van Ronald Goedemondt uitgezonden en daar keken 564.000 mensen naar. Een week later, toen Brigitte Kaandorp aan de beurt was, gingen de kijkcijfers zelfs door het dak: er keken ruim 1 miljoen mensen.

Al snel bleek dat de cabaretkijker vooral voor de grote namen afkomt op SBS 6: een week later bleek 63 procent van de cabaretkijkers afgehaakt. De voorstelling van Patrick Laureij trok toen 371.000 kijkers.

Historisch laag

Zo bleef het cabaret op SBS 6 nog een paar weken doorsukkelen: de grote namen deden het prima, de kleintjes scoorden beroerd. De allerlaatste cabaretzaterdag zakte gisteren vol-le-dig door het ijs: de voorstelling van ene Jochen Otten kwam niet verder dan 134.000 kijkers en een marktaandeel van 1,9 procent.

Het is een van de minst bekeken prime-time-scores in de geschiedenis van SBS 6. Geen enkele top-tien-zender wist gisteren op prime time minder kijkers te boeien dan SBS 6, zelfs het tv-ukkie RTL 8 niet.

Overzicht

Of het voor herhaling vatbaar is, is de vraag. Het ligt voor de hand dat SBS 6 niet langer cabaret van relatief onbekende cabaretiers zal uitzenden. Een overzichtje van de kijkcijfers van de cabaretzaterdag:

  • 9 januari: 564.000 kijkers voor Ronald Goedemondt
  • 16 januari: 1.009.000 kijkers voor Brigitte Kaandorp
  • 23 januari: 371.000 kijkers voor Patrick Laureij
  • 30 januari: 562.000 kijkers voor Lenette van Dongen
  • 6 februari: 239.000 kijkers voor Henry van Loon
  • 13 februari: 701.000 kijkers voor Najib Amhali
  • 20 februari: 238.000 kijkers voor Rayen Panday
  • 27 februari: 245.000 kijkers voor René van Meurs
  • 6 maart: 134.000 kijkers voor Jochen Otten

Britt en Wendy

Britt Dekker en Wendy van Dijk mogen de SBS 6-zaterdag volgende week uit het slop gaan trekken, want dan beginnen ze aan het tweede seizoen van We Want More.

Het is voor het eerst dat Britt groot amusement zal presenteren: “Ik vind het een droom dat ik deel mag uitmaken van het presentatieteam van We Want More. Ik had nooit durven dromen dat ik aan zo’n grote zangwedstrijd mee zou mogen werken, dus het voelt als een enorme eer.”

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen