Art Rooijakkers confronteert Geraldine Kemper met lage kijkcijfers

Art Rooijakkers kon er woensdagavond niet omheen in Rooijakkers over de Vloer: hoe blikt Geraldine Kemper terug op haar enorme kijkcijferflop Geraldine en de Vrouwen op RTL 4?

Geraldine Kemper en Art Rooijakkers © RTL

Geraldine en de Vrouwen was een mooi en integer programma over vrouwen die in het verleden seksueel zijn misbruikt. Het programma werd vorig jaar veelgeprezen, onder meer door Jan Slagter, maar het is het genre waar de typische RTL-kijker niet echt op zit te wachten. Die houdt meer van het gehoempapa van The Masked Singer.

Mislukking

De kijkcijfers van Geraldine en de Vrouwen waren dan ook erg slecht. Hoewel de presentatrice er maar liefst een jaar aan had gewerkt, werd het programma al na twee afleveringen verbannen naar de late avond. Daar stortte de tv-reeks al helemaal in: de eerste aflevering op de late avond trok slechts 164.000 kijkers.

Art Rooijakkers ging gisteren op bezoek bij Geraldine Kemper en confronteerde haar met deze mislukking. “Dan ben je dus een jaar met zo’n programma bezig, je krijgt goede recensies en je zit er met ziel en zaligheid in volgens mij. Ben je dan heel chagrijnig ’s ochtends als je die kijkcijfers ziet?”

Zó trots

Gelukkig zit Geraldine er niet echt mee. “Nee, ik dus niet echt, maar ik hoor dat het bij de commerciëlen heel belangrijk is. Ja, ik moet zeggen: ik heb het echt een beetje naast me neergelegd, omdat ik gewoon zó trots was en ben op dat programma. Dan denk ik: via Videoland kunnen mensen het nog steeds kijken en het wordt ook gewoon op de juiste manier gekeken.”

Ze vervolgt: “Op scholen wordt het nu vaak… Nou ja, nu is het lastig, maar ik heb veel contact gehad met leraren die het gebruiken om het gesprek te starten. Echt heel veel contact gehad met mannen en vrouwen die het hebben meegemaakt en die ik kan doorverwijzen naar een instantie. Het voelde wel heel erg alsof ik heel erg iets goeds deed.”

Fragment

Rooijakkers over de Vloer met Geraldine Kemper:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen