Dries Roelvink constateert: ‘Sigrid Kaag niet geliefd bij journalisten’

Dries Roelvink merkte zondagavond bij het RTL Verkiezingsdebat dat de aanwezige journalisten helemaal niet zo’n fan waren van D66-leider Sigrid Kaag. Dat heeft hij gezegd op Radio Veronica.

Dries Roelvink en Sigrid Kaag © NPO, RTL

Critici beweren dat veel journalisten in de zak zitten van Sigrid Kaag en haar onterecht neerzetten als een serieuze premierskandidaat. Onzin, zegt Dries. Hij was bij het verkiezingsdebat aanwezig als politiek verslaggever van RTL Boulevard en merkte dat de D66-leider helemaal niet zo populair is bij collega-journalisten.

‘Sigrid koele tante’

Dries had dat niet bepaald verwacht. “Ik was zelf zondagavond bij het RTL-debat en daar voelde ik dat Sigrid Kaag bij journalisten, ook van de NOS, helemaal niet zo geliefd is. Dat voelde ik daar. Ik merkte het zelf ook een beetje. Toen ik haar wat vroeg… Ze komt op mij over als een heel koele, humorloze tante.”

Hij ziet Sigrid ook niet als een potentiële minister-president. “Als je naar de peilingen kijkt, dan blijft dat verwachte Kaag-effect bij D66 helemaal uit.”

Dries prijst Wilders

Naar welke politicus kijkt Dries wel graag? “Ik ben het zeker niet altijd met Geert Wilders eens, maar soms kan hij wel eens briljant uit de hoek komen”, zegt hij. Als voorbeeld noemt hij het Kaagbaan-grapje van Geert over Sigrid Kaag. “Je moet er maar opkomen en ook durven zeggen.”

Wie vond hij de winnaar van het RTL Verkiezingsdebat? “Ik vond het redelijk voorspelbaar wat ik daar allemaal hoorde, al kreeg Wilders de lachers nog wel even op zijn hand.”

Komt Wilders straks aan de macht? “De PVV wordt dan de op een na grootste partij, maar daar wil dan weer niemand mee regeren.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen