Angela de Jong is uitgelachen: ‘René le Blanc niet leuk meer’

Angela de Jong kan vaak hartelijk lachen om het lichte amusement van SBS 6. Met name van Chateau Meiland is ze fan, maar ook Ik Geloof In Mij slikt ze als zoete koek. Althans, tot gisteren.

René le Blanc en Angela de Jong © SBS 6

Het volkszangersprogramma Ik Geloof In Mij scoorde vorig seizoen matig op de vrijdagavond van SBS 6, maar lanceerde wel de carrière van René le Blanc. In de hoop op hogere kijkcijfers begon het tweede seizoen gisteren na Chateau Meiland, maar de kijker zapte massaal weg en ook Angela is het lachen inmiddels wel een beetje vergaan.

Ego van Gordon

Angela was van plan om met ‘verstand op nul’ te gaan lachen om de volkszangers van SBS 6. Ze zag Ik Geloof In Mij vorig seizoen als leedvermaak, hoewel ze de hoofdpersonen toen ook vertederend vond. Daarmee doelt ze bijvoorbeeld op Wally. “En natuurlijk de ster van de show René le Blanc, met een ego waar Gordon nog een puntje aan kan zuigen.”

Het pakte anders uit voor Angela. “Nou, het vertederende is er inmiddels af, kwam ik achter. Tv is net alcohol, het maakt meer kapot dan je lief is. Na een paar maanden een camerateam achter zich aan te hebben gehad, zijn er een paar wel heel erg in zichzelf gaan geloven. Zo erg, dat het gewoon niet leuk meer is om naar te kijken.”

Angela slaat René knock-out

Vervolgens komt Angela met allerlei voorbeelden waarom ze René le Blanc niet meer te pruimen vindt. “Die herkent door het bord voor zijn kop de ironie niet meer, al struikelt hij erover. Had hij al gezegd hoe populair hij is?”

Ze besluit: “Ik zat er klaar voor om René uit te roepen tot meest onsympathieke SBS’er van dit moment – wat knap is gezien de moordende concurrentie van de al eerder genoemde Peter Gillis én Ronald Molendijk.”

Maar: “Toen kwam ineens zijn collega-zanger Dave van Well om de hoek zetten.”

Ik Geloof In Mij met daarin René en Dave kunt u terugzien op KIJK.nl. De column van Angela leest u op de AD-site.

Lees ook

René Le Blanc kotst op Angela de Jong: ‘Ver beneden peil’ (23 november 2020)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen