NPO 1 zet pittige Peter Pannekoek op prestigieuze Oudejaarsconference

Een enorme eer voor Peter Pannekoek: zeven jaar na zijn debuut bij De Wereld Draait Door mag hij de prestigieuze Oudejaarsconference van NPO 1 verzorgen. De uitzending is op 31 december.

Peter Pannekoek © BNNVARA

Hoe het programma gaat heten is nog niet helemaal duidelijk, maar de werktitel luidt Nieuw Bloed. Dat slaat ook op Peter zelf, aangezien de Oudejaarsconference traditioneel vooral het podium is van mastodonten als Youp van ’t Hek en Freek de Jonge. Nu komt dus de 34-jarige Peter Pannekoek aan de beurt.

Heel nieuwe ervaring

Peter vertelt aan het AD dat hij het een ongelooflijke eer vindt. “De Oudejaars is een geweldige, typisch Nederlandse traditie. Je legt als cabaretier je hoofd op een hakblok. Het is de culturele versie van het bondscoachschap: iedereen gaat er een mening over hebben.”

Het is voor Peter een heel nieuwe ervaring. “Met een normale show kan je alle kanten op. Nu heb ik mijzelf een duidelijk kader opgelegd: het verhaal moet over het afgelopen jaar gaan.” Ah, de oudejaarsconference van Peter zal over het afgelopen jaar gaan. Dat is weer eens wat anders.

Youp en Freek

Als het goed is zijn we aan het eind van het jaar weer uit de coronamisère, maar wanneer Peter zijn voorstellingen precies kan oppakken is nu nog onduidelijk. Hij hoopt tot de zomer al te beginnen met try-outs en na de zomer zal hij zijn Oudejaarsconference door het hele land heen spelen.

Het AD rekende uit dat Peter niet de jongste conferencier ooit is; dat was Jan Jaap van der Wal in 2007, toen hij 28 was. “Youp en Freek blijven wat mij betreft altijd de nestors van dit genre”, zegt Peter. “Maar ik vind het heel bijzonder dat BNNVARA ook de ruimte geeft aan de jongere generatie.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen