René van der Gijp perplex: ‘Waarom laat prins Harry dit toe?’

René van der Gijp vindt het verbijsterend dat de Britse prins Harry het heeft toegelaten dat zijn Meghan Markle de Britse koninklijke familie volledig heeft zwartgemaakt bij Oprah Winfrey.

René van der Gijp © Veronica Inside

Meghan Markle beschuldigt de Britse royals in het openhartige gesprek met Oprah Winfrey onder meer van racisme. “Begrijp jij nou werkelijk dat je als man zijnde het toelaat dat jouw vrouw voor zo veel miljoen mensen gewoon het hele koningshuis voor de bus gooit?”, zei René van der Gijp gisteren in Veronica Inside.

Hondekoppen

Collega Hans Kraay jr. heeft daar wél begrip voor. “Tenzij je vrouw gewoon door allerlei achterbakse hondenkoppen het leven zuur gemaakt is een jaartje of vijf”, merkte hij op.

Johan Derksen: “Kijk, ik zit er toch wel een beetje zo in: je kunt over het meisje denken wat je wil, maar het meisje komt daar in een soort sekte terecht. In een paleis met van die grote hekken. Die is opgevoed in Hollywood, weet je wel, en weet niet wat ze meemaakt.”

René: “Dat weet je toch wel, Johan?”

Johan: “Ja, maar voor dat meisje is het terug naar de Middeleeuwen.”

Haat tegen kranten

Johan begrijpt wel waar het allemaal vandaan komt. “De haat tegen die kranten in Engeland is natuurlijk ook heel erg groot, zeker bij hem, omdat zijn moeder daar ook aan ten prooi is gevallen. Dat speelt ook mee. Er zijn de meest gore dingen over die twee gepubliceerd.”

René is wel geschrokken van wat Meghan allemaal heeft gezegd. “Over het kleurtje van dat kind… Dat is toch heftig man? En het feit dat zij op een gegeven moment zelfmoordneigingen had en geen hulp kon krijgen. Dat kan toch niet?! Er zit toch van alles achter die muren?”

Griezels

Hans daarop: “Wat je nu zegt… Dan kun je je toch wel voorstellen dat je dat verhaal een keer kwijt wil? Als je met dit soort griezels samen hebt geleefd?”

Johan: “Die twee zijn uit Engeland vertrokken en dat betekent heiligschennis ten opzichte van de koninklijke familie. Dat hebben zij niet gedaan, dus de publieke opinie in Engeland is tegen die twee.”

Wilfred Genee: “De jonge mensen zijn meer op hun hand, maar de oudere mensen niet.”

Peter R. de Vries

De vaste VI-kijker Peter R. de Vries kon zijn mening over deze kwestie gisteren niet kwijt in een talkshow en daarom wijdde hij er een tweet aan.

Peter: “Wat opmerkelijk toch dat Harry & Meghan zo worden neergesabeld, terwijl het ontzettend begrijpelijk is dat ze gillend zijn weggerend. Als ‘The Crown’ maar voor 30 procent waar is, dan is het nog een ijzersterk pleidooi voor afschaffing van de monarchie.”

De Veronica Inside van gisteren kunt u hier terugkijken.

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen