Yolanthe Cabau baalt van Matthijs van Nieuwkerk: ‘Niet om gevraagd’

Yolanthe Cabau vindt het heel erg jammer dat Matthijs van Nieuwkerk in 2015 ruimte bood aan Tim den Besten om op haar te haten in De Wereld Draait Door. Dat zegt ze in de Beau Monde.

Matthijs van Nieuwkerk en Yolanthe Cabau © NPO

Tim den Besten maakte destijds, alweer zes jaar geleden, een heuse anti-Yolanthe-documentaire. “Het idee is dat ik Yolanthe eigenlijk al heel lang best wel stom vind, maar ik ben haar wel altijd blijven volgen”, legde hij uit. Het probleem? “Dat ik alles wat ze doet niet oprecht vind. Ze is gewoon nep. Ik geloof haar geen moment.”

Yolanthe kapotgemaakt

Dat hij daar een documentaire over maakte vond Yolanthe al jammer, maar dat Matthijs van Nieuwkerk hem ook nog eens ruimte gaf om zijn haat te spuien in DWDD vindt ze onbegrijpelijk. Yolanthe werd destijds kapotgemaakt in DWDD, want ook Marc-Marie Huijbregts ging volledig over haar heen.

Marc-Marie: “Ik vind haar ook vrij stom, dus ik snapte zijn fascinatie wel. Zij zit bij mij een beetje in hetzelfde bakje als Sylvie Meis en Nikkie Plessen. Zij borrelen met z’n drieën in een bakje. Af en toe doe je dat bakje open en denk je: oeh, daar gaan we weer. Dus dat snap ik wel, eerlijk gezegd.”

Verschrikkelijk

Zes jaar later durft Yolanthe eindelijk eerlijk voor haar mening uit te komen. In de nieuwste Beau Monde zegt ze: “Iemand kreeg ruim de kans om bij De Wereld Draait Door verschrikkelijke dingen over mij te zeggen; er is zelfs een haatliedje gemaakt. En dan vragen ze: ‘Wat is je reactie, Yolanthe?’ Nou géén, jongens.”

Ze weigerde aan te schuiven in die uitzending. “Ik heb hier niet om gevraagd, en ik doe er niet aan mee. Het enige wat ik wil – en dat klinkt misschien heel poezelig – is dat mensen van zichzelf en elkaar houden. Spread the love! Ik behandel ieder mens als een potentiële broer of zus, gun iedereen de wereld, en dat voelt goed voor mij.”

Lelijk

Yolanthe heeft zich er nooit eerder over uitgelaten. Daar heeft ze geen behoefte aan. “Nee, ik ben superblij dat ik nooit ben ingegaan op lelijke dingen, roddels of verhalen die totaal niet klopten.”

“Zelfs als vrienden of mijn broers zeiden: ‘Yo, je moet het nu voor jezelf opnemen, want ik kan er niet meer tegen, het is zo ver van de waarheid’, heb ik gezegd: ‘Blijf rustig jongens, het waait weer over.’ Ik wil die mensen geen podium geven, ik wil gewoon mijn leven leiden.”

Complimenten

De actrice vindt het wel leuk als ze complimenten krijgt. “Ik probeer te kijken naar alle lieve reacties die ik krijg van collega’s als Jim Bakkum. Noortje Herlaar heeft een heel lief briefje geschreven aan het einde van de opnames van ‘Just say yes’.”

“Dat zijn mensen die mij écht hebben leren kennen, en hun mening vind ik veel belangrijker dan iemand die mij anoniem wil haten, die vindt dat ik te dik ben of stom overkom.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen