Youp van ’t Hek vertelt in Op1 over grootste misser uit zijn carrière

Youp van ’t Hek heeft donderdagavond in de talkshow van Op1 teruggeblikt op misschien wel de grootste misser uit zijn carrière. Hij werd daarnaar gevraagd door gastheer Jort Kelder.

Youp van 't Hek en Jort Kelder © OP1

De 66-jarige Youp zat aan tafel om te praten over de totstandkoming van zijn populaire columns. Hij heeft die namelijk gebundeld in een nieuw boekje: reden genoeg om aan te schuiven bij Op1. Gastheer Jort Kelder herinnerde hem daarbij ook aan zijn enorme misser uit 2002.

Behoorlijke misser

Jort: “Je hebt één keer wel een behoorlijke misser gehad met de actualiteit toen je iemand op de hak nam: Fortuyn.”

Dat was inderdaad heel naar, aldus Youp. “Ja, ik was geen aanhanger van Fortuyn politiek gezien. Ik had een anti-Fortuyn-stukje geschreven voor de VARAgids en die gids, toen nog 500.000 stuks, viel bij iedereen op dinsdagochtend op de mat en op maandagavond was die man vermoord.”

Woeste mensen

Youp kreeg toen heel veel woeste mensen in zijn brievenbus. “Ik heb toen echt brieven gekregen dat mensen dachten dat ik ’s nachts nog dat stukje had zitten tikken. Dat stukje was al een week van tevoren ingeleverd. Ik heb toen denk ik bijna 2.000 brieven gekregen en ik heb ze allemaal zelf beantwoord. Een aantal heb ik ook ontmoet zelfs.”

Vervolgens vroeg Jort tips aan Youp: “En sowieso, als mensen heel boos zijn, dan antwoord jij kort en bondig? Stel dat iemand begint te schelden, wat doe jij? Ik wil gewoon advies van je, want ik krijg ook al die boze brieven.”

Ik wordt

Youp daarop: “Ik schrijf vaak terug dat ik hoop dat het meneer oplucht en ik haal vaak de taalfouten eruit. Vaak zijn ze heel boos en dan schrijven ze ‘ik wordt’. Dan zeg ik: ‘Dat is niet met dt hè?'”

Jort: “Je geniet er ook nog van! Dat is wel mooi!”

Fragment

Youp over zijn columns:

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen