NPO vliegt Jeroen Pauw in voor groot debat tussen Rutte en Wilders

Tv-grootheid Jeroen Pauw gaat een groot debat tussen minister-president Mark Rutte en zijn uitdager Geert Wilders leiden. Het gaat om een een-op-een-treffen van vijftig minuten.

Jeroen Pauw Foto: BNNVARA

Mark Rutte en Geert Wilders leiden de grootste partijen in de peilingen: de VVD en de PVV. In de afgelopen periode is de VVD een stuk naar links opgeschoven, terwijl de PVV nog altijd keihard hamert op het beperken van de immigratie. Op de donderdag voor de verkiezingen komen ze tegenover elkaar te staan in het programma van Jeroen Pauw.

Vier debatten

Het debat maakt onderdeel uit van de vierdelige serie Pauw’s Verkiezingsdebatten. Op de avonden ervoor zijn er nog debatten tussen zes mindere goden. Ze zullen te zien zijn om 22.10 uur, zodat er aansluitend uitgebreid over nagepraat kan worden in de talkshow Op1.

De volgende lijsttrekkers maken hun opwachting:

  • Maandag 8 maart: Lilianne Ploumen (PvdA) en Sigrid Kaag (D66)
  • Dinsdag 9 maart: Wopke Hoekstra (CDA) en Jesse Klaver (GroenLinks)
  • Woensdag 10 maart: Lilian Marijnissen (SP) en Gert-Jan Segers (CU)
  • Donderdag 11 maart: Geert Wilders (PVV) en Mark Rutte (VVD)

Jeroen verheugt zich


Jeroen heeft er zin in. “Ik verheug mij zeer op deze serie debatten. We hebben met de politiek leiders van de acht grootste partijen 1-op-1 debatten, elk vijftig minuten lang. Dus alle tijd voor scherpte, diepte en ruimte voor de actuele thema’s, zoals zorg, klimaat, economie en wonen.”

“Bovendien zijn dit voor vier van hen de eerste Tweede Kamerverkiezingen, dus ook nog ruimte om ze persoonlijk te leren kennen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen