SBS 6 zet Leonie ter Braak op nieuwe show Kinderen Kopen Een Huis

Leonie ter Braak is de presentatrice van het nieuwe tv-programma Kinderen Kopen Een Huis op SBS 6. De nieuwe tv-mix van TV Makelaar en Kopen Zonder Kijken gaat op 24 maart in première.

Kinderen kopen een huis © William Rutten

Ouders die dolgraag willen verhuizen maar hun kinderen niet, geven in het nieuwe SBS 6-programma Kinderen kopen een huis de regie volledig uit handen. “Maandenlang hebben de kinderen hun hakken in het zand gezet maar nu de rollen zijn omgedraaid hopen de ouders dat hun kroost wel wil meewerken.”

Huizenjacht

Samen met presentatrice Leonie ter Braak en makelaar Geert Klaver gaan de kinderen op huizenjacht. “Tijdens de zoektocht worden de kinderen steeds enthousiaster om te verhuizen en blijken kritischer dan gedacht. Zo wordt er gelet op gehorigheid, de aanwezigheid van dubbelglas en vragen ze zich af of er muurtjes weggebroken kunnen worden.”

Vooral de grootte van slaapkamers en tuin is belangrijk, aldus SBS 6. “Zijn de kinderen stressbestendig tijdens het bieden? Hoe hou je iedereen in het gezin tevreden? Lukt het ze om in deze overspannen huizenmarkt voor een goede prijs het huis te kopen, maar bovenal: zijn de ouders ook blij met de keuze van het huis?”

Koopcontract

In elke aflevering van Kinderen kopen een huis leren we een nieuw gezin kennen. De ouders wachten telkens in spanning af totdat er een handtekening onder het koopcontract staat. Pas na deze laatste stap krijgen de ouders het huis te zien.

Zo volgen we Mike (13 jaar) en Marit (16 jaar). Ze zitten beiden op school in Tilburg waar zij een speciaal talentenprogramma volgen. Dagelijks zitten zij ruim twee uur in de bus naar en van school. De ouders willen meer rust voor de kinderen en dichterbij school wonen. Maar Mike en Marit willen helemaal niet uit hun vertrouwde omgeving weg.

24 maart

​Kinderen Kopen Een Huis, een productie van Skyhigh TV, is vanaf 24 maart elke woensdag om 21.30 uur te zien bij SBS6.

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen