RTL 4 roept Waylon niet op matje na formatschennis The Voice

RTL 4 is er niet boos over dat coach Waylon vrijdagavond een kandidaat naar huis heeft gestuurd in The Voice of Holland, omdat hij haar te goed vond voor het tv-programma.

Waylon © William Rutten

Waylon besloot de Canadese Senja naar huis te sturen, omdat hij vond dat een artiest als zij de liveshows niet nodig heeft. Hij beloofde haar te begeleiden búiten The Voice om. “Ik zou zeggen: laten we geen tijd meer verspillen en iets anders gaan doen. Ik wil liedjes met je schrijven, misschien wat zingen hier en daar”, zei hij.

Schrijven met Senja

Het lijkt erop dat Waylon haar de grillen van de tv-makers wil besparen. Een paar jaar geleden riep hij al dat hij als Voice-kandidaat nóóit een contract zou ondertekenen. “Dan had ik gezegd: ’Zoek het allemaal maar uit’.” Kennelijk wil hij daar Senja nu ook voor behoeden.

Waylon staat daar nog steeds achter, zegt hij vandaag op Instagram. “Senja is één van de meest bijzondere mensen in mijn periode van The Voice. Senja zit achter het stuur en weet waar ze moet zijn. Dat heb ik goed gezien en gelukkig heb ik een aantal keer per week contact met haar en zijn we bezig om een plaat te maken… Ze schrijft geweldige liedjes!!”

Niet op matje

RTL roept Waylon niet op het matje vanwege deze formatschennis. De bedoeling van The Voice is immers om de beste kandidaten door te laten, maar daar wijkt Waylon nu opzettelijk van af.

“Waylon heeft de keuze gemaakt voor de twee liveshowtalenten waarmee hij denkt dat hij de finale kan gaan winnen”, laat een woordvoerder van RTL weten aan het AD. “Dat is volledig in lijn van het format en binnen het programma staat het hem dan ook vrij om zelf die keuzes te maken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen