Waylon stuurt topfavorieten naar huis in The Voice: ‘Dit zit erachter’

Coach Waylon heeft vrijdagavond voor enorm veel verbazing gezorgd door twee zeer talentvolle deelneemsters naar huis te sturen in The Voice of Holland. Eén van de dames gaf hij een wel héél bijzondere verklaring.

The Voice of Holland © The Voice of Holland

De 16-jarige kandidate Sezina (foto: rechts) verblufte de jury met haar optreden van Chandelier, maar werd – tot grote verrassing van kijkers en collega Anouk – weggestuurd omdat ze al aan haar top zou zitten. De reden waarmee hij afscheid nam van de Canadese Senja, wekte al helemáál verbazing.

‘Ga je eigen weg!’

Waylon vond Senja één van de beste kandidaten. “Maar of ik denk ik dat je de liveshows nodig gaat hebben? Dat weet ik niet. Ik weet niet of de liveshows het worden voor jou. Ik zou zeggen: laten we geen tijd meer verspillen en iets anders gaan doen. Ik wil liedjes met je schrijven, misschien wat zingen hier en daar.”

Presentatrice Chantal Janzen: “Maar Waylon, kan ik hieruit opmaken dat jij een stoel misschien niet meer nodig vindt, om het zo even te zeggen?”

Waylon: “Ik kan geen keuzes maken over haar toekomst, maar ik kan wel advies geven. Neem dit mee en ga je eigen weg.”

Heel verbaasd

Chantal Janzen vervolgens: “Krijgt ze een stoel Waylon of wil je haar laten gaan en haar een andere toekomst tegemoet laten gaan?”

Waylon: “Ik wil een ander pad met je bewandelen. Ik geloof dat dat een ander pad is dan de liveshows.”

Senja gaf aan ‘heel verbaasd’ te zijn, maar Waylon benadrukte zijn belofte te houden.

Waarom?

Volgens De Telegraaf draait Waylon hiermee het format van The Voice eigenhandig de nek om. “De beste zou toch door moeten gaan? Of probeert hij nu een van zijn pupillen te beschermen tegen het talentenjachtencircus?”

Daar zit volgens de krant de crux: “Stel dat zij had gewonnen, dan was ze wellicht overgeleverd aan de muziekindustrie-goden. En daar heeft Waylon eerder in de Telegraaf voor gewaarschuwd.”

Voice-circus

Waylon gaf in dat interview aan moeite te hebben met het circus ná The Voice. “Op het moment dat een artiest heeft gewonnen, zoals vorig jaar Jim, gaat hij een coveralbum opnemen. Dat vind ik ook doodzonde.”

“Als ik had meegedaan aan The Voice, had ik geen enkel contract getekend daarna. Dan had ik gezegd: ’Zoek het allemaal maar uit. Er zijn tweeënhalf miljoen mensen die mij hebben gezien en die gaan mij niet vergeten. Ik ga nu werken aan mijn eigen carrière.’”

Kennelijk heeft hij dat ook voor ogen voor kandidate Senja.

Fragment

Het optreden van Senja:

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen