Op1-ster Talitha Muusse protesteert tegen verlenging avondklok

Op1-ster Talitha Muusse vindt het een grove schande dat de avondklok met drie weken verlengd wordt. Ze denkt dat het de samenleving zwaarder belast dan dat het bijdraagt aan de bestrijding van corona.

Talitha Muusse © Op1

Nederland wordt nóg eens drie weken opgehokt: tot en met 2 maart mag er niemand meer de deur uit na 21.00 uur, behalve mensen die essentiële beroepen hebben en talkshowgasten. En dat terwijl nog niet duidelijk is of de avondklok in de afgelopen twee weken effect had op het aantal coronabesmettingen.

Helemaal klaar mee

Talitha Muusse, die al langer zeer kritisch is over de coronamaatregelen, is er echt behoorlijk klaar mee. “Grootste groep van mensen op de ic kan beter tegen corona worden beschermd dan nu gebeurt zonder draconische landelijke maatregelen als een avondklok”, zegt de presentatrice.

Ze vervolgt: “Disclaimer voor de mensen die gelijk in paniek raken: nergens zeg ik dat ik tegen het nemen coronamaatregelen ben. Ik vraag mij alleen af of de verlenging van de avondklok niet veel zwaarder de samenleving belast dan dat het bijdraagt aan de daling van de besmettingen.”

Extreme beperking

Het is volgens Talitha een extreme beperking van de vrijheid. “Kan iemand hier vertellen hoe veel mensen er op de ic zouden liggen zonder de avondklok? Zo niet, dan pleit je dus voor een extreem vrijheidsbeperkende maatregel zonder te weten wie of hoe veel levensjaren je daar precies mee redt.”

Waar gaat het haar precies om? “Waar het mij om gaat is dat we ten eerste niet op het punt hadden hoeven belanden dat we landelijke maatregelen nodig hebben om fors in te dammen en dat je zware maatregelen zoals een avondklok wel cijfermatig moet kunnen onderbouwen omdat ze grondrechten aantasten..”

‘Bijzonder, bijzonder’

Het hele land loslaten gaat ook Talitha wat te ver. “Niemand zegt dat er geen maatregelen genomen moeten worden. Dit gaat over de extra in mijn ogen onnodige verlening van de avondklok.”

“Oprecht toch benieuwd hoe we op het punt zijn aanbeland dat mensen een fundamentele vrijheid als je bewegingsvrijheid afdoen met ‘ik doe toch niets na 9 uur’. Bijzonder, bijzonder.”

Twitter-draadje

Het Twitter-draadje waarin Talitha helemaal losgaat op de verlenging van de avondklok:

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen