Op1-ster Talitha Muusse klaar met coronamaatregelen: ‘Slaat door’

Op1-ster Talitha Muusse is er he-le-maal klaar mee. Ze staat niet langer achter de vrijheidsbeperkende steunmaatregelen. “De balans slaat helemaal door”, zegt ze in De Telegraaf.

Talitha Muusse © NPO

Talitha Muusse vindt dat het inmiddels echt allemaal te lang duurt. “De maatregelen gaan inmiddels echt ten koste van mensen die nauwelijks risico lopen. Ik vind dat onacceptabel, dit maakt onze maatschappij kapot. Hoe kun je 1700 ic-bedden leidend laten zijn voor het welzijn van 17 miljoen mensen?”

Achilleshiel

Het is gênant dat een rijk land als Nederland niet met betere oplossingen kan komen, vindt Talitha. “Een organisatorisch probleem blijkt de achilleshiel van de hele samenleving. Bouw dan noodhospitalen, doe iets, bied perspectief, prik een datum, zeg: we gaan in de zomer terug naar normaal.”

Het kabinetsbeleid is volgens Talitha niet langer vol te houden. “Voor dit kabinet is het doel van het leven kennelijk ’niet ziek worden’. Dat is toch abnormaal? Ik zie leeftijdgenoten, heel redelijke mensen, die naar de coronademo’s gaan. Die zeggen: dit valt niet meer uit te leggen.”

Wintervirus

We moeten ons volgens Talitha afvragen of de middelen niet erger zijn dan de kwaal. “Het virus is er en het vormt een bedreiging voor mensen van een bepaalde leeftijd met een zwakke gezondheid. Maar ik val van mijn stoel als ik hoor dat beleidsmakers er inmiddels vanuit gaan dat dit een wintervirus wordt en dat wij structureel met beperkingen gaan leven.”

“Dan krijgt die aangepaste vorm van leven dus een endemisch karakter – beperkingen in de winter, meer openheid in de zomer – en moeten we blij zijn als ’het normaal’ ooit voor kortere tijd terugkeert. En dat slechts in het meest gunstige geval. Daar kun je toch geen samenleving op baseren?”

Telegraaf

Talitha Muusse doet haar uitspraken in het Telegraaf-artikel ‘Het stille leed van de jeugd: ’Er wordt ons geen perspectief geboden’’ van journalisten Jessy Burgers en Wierd Duk. Dit gaat over de groeiende moedeloosheid onder jongeren nu er geen einde lijkt te komen aan de coronacrisis.

Naast Talitha komen nog meer prominente jonge Nederlanders aan het woord. Het artikel kunt u vinden op de website van De Telegraaf.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen