Op1-ster Talitha Muusse op de vingers getikt na pittige tweet?

De kersverse Op1-ster Talitha Muusse deed menig wenkbrauw fronsen toen ze vorige week als twitterende kijker begon te bitchen over een Op1-gast. Is ze daarna op de vingers getikt?

Talitha Muusse © Op1

Talitha Muusse is op zondag de presentatrice van Op1 en op andere avonden gewone kijker. En als gewone kijker stoorde de enthousiaste Talitha zich vorige week donderdag geweldig aan tafelgast Herman Pleij. Hij noemde mensen die instituties wantrouwen, bijvoorbeeld met betrekking tot corona, ‘losers’. “Vast een VVD’er”, bitchte ze.

Op de vingers getikt?

Mediaprofessionals Gijs Groenteman en Wilfred Genee vinden het onhandig van Talitha en hebben zich beiden openlijk afgevraagd of ze op de vingers getikt is. Gijs deed dat gisteren in zijn programma Media Inside, Wilfred deed dat afgelopen vrijdag op BNR Nieuwsradio, waar Talitha eenmalig zijn co-host was.

Gijs gisteren: “De kersverse Op1-presentatrice Talitha Muusse is een vaste kijker van haar programma, zo bleek. Nu is dit het programma wat zij zelf presenteert, Tim. Jij hebt er ook wel eens gezeten. Kun je eigenlijk nog vrijelijk twitteren over een programma waar je zelf aan meewerkt?”

Tim Hofman daarop: “Blijkbaar wel.” Gijs: “Ja, maar denk je niet dat ze een tik op de vingers heeft gekregen?” Tim: “Nee hoor. Nee, zo werkt dat niet.”

Marcel van Roosmalen vervolgens: “Sven gaat het haar wel leren, hoor. Sven is vaak heel vriendelijk, maar direct en duidelijk.”

Wilfred confronteert Talitha

Wilfred Genee heeft het Talitha zélf voorgelegd. “Kun je op Twitter gewoon een gast die bij Op1 zat bekritiseren?”, vroeg hij haar.

Ze staat nog steeds achter haar kritiek op de ‘loser’-opmerking van Herman Pleij. “Dat zeg je toch niet als hoogleraar over mensen? Dat het losers zijn? Vind jij dat een sterke analyse?”

Wilfred: “Het is absoluut geen sterk argument, maar het lastige aan jou is dat je nu een presentator bent van Op1, het programma waarin dat gebeurt. Je zet er dan ook nog bij: ‘Het zal wel een VVD’er zijn.’ Dus je neemt behoorlijk stelling daarbij.”

Grapje

Talitha: “Iedereen die dat leest ziet denk ik wel dat het een grapje is, hè?”

Wilfred: “Nou, ik had niet de indruk dat iedereen die het las dacht dat het een grapje was, eerlijk gezegd, Talitha.”

Talitha: “Nee, maar ik vind dat Twitter een soort huiskamer is waar je gewoon een beetje… Twitter is alsof je met elkaar op de bank zit.”

Wilfred: “Ja, maar dit is Sander Schimmelpenninck wat je nu doet.”

Talitha: “Ja, daar ging het ook zo goed mee bij Op1. Ha ha.”

Wilfred: “Die mediavormen komen allemaal bij elkaar terecht natuurlijk.”

Wennen aan nieuwe rol

Talitha: “Ja, dat snap ik.”

Wilfred: “Dus op het moment dat jij op Twitter zegt: ‘Ja, dat is gewoon een vergaarpot van mensen die een meninkje hebben, geinig…’ Het heeft ook invloed op je werk bij Op1 natuurlijk.”

Talitha: “Zeker, dat is voor mij ook wel een nieuwe rol, hè, waar ik aan moet wennen.”

Wilfred: “Wíl je eraan wennen?”

Talitha: “Deels niet. Dat heb ik ook wel duidelijk gezegd toen ik dit ging doen: ‘Ik wil niet een fulltime presentator of mediapersoonlijkheid zijn.'”

Niet op vingers getikt

Uiteindelijk is Talitha niet op de vingers getikt. Wilfred: “De eindredacteur van Op1 heeft nog niet helemaal in de vlekken gebeld?”

Talitha: “Nee, nee.”

Wilfred: “Het is niet gebeurd dat iemand zegt: ‘Pas nou op Talitha, doe dat nou niet, zorg nou eerst dat je Op1 goed neer gaat zetten.'”

Talitha: “Ik denk dat zij het wel heel erg belangrijk vinden dat je natuurlijk niet het format schade toebrengt, maar ik denk dat ik dat echt niet heb gedaan met deze tweet. Ik denk dat ik mezelf moet zijn en dat is ook iets wat in hun belang is. Ik wil mijn eigen persoonlijkheid en eigen profiel behouden.”

Wilfred: “Dat was voor Sander een probleem uiteindelijk. Die kon niet meer zichzelf zijn en had het gevoel dat hij in een keurslijf kwam.”

Talitha: “Zullen we het erover hebben op het moment dat het echt een probleem wordt? Want het is nu nog geen probleem. Nu is het ook de basis waarop zij mij hebben aangetrokken.”

Terugkijken

De aflevering van Media Inside kunt u terugzien op de NPO-site. Het interview met Talitha Muusse op BNR Nieuwsradio kunt u onderstaand beluisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen