Op1-ster Talitha Muusse ergert zich aan Op1-gast: ‘Vast een VVD’er’

Talitha Muusse deinst er niet voor terug om Op1-gasten af te kafferen op Twitter, ondanks dat ze nu de zondagpresentatrice van het programma is. Zo uitte ze gisteren kritiek op Herman Pleij.

Talitha Muusse en Herman Pleij © Op1

Historicus Herman Pleij zat aan tafel bij Talitha’s Op1-collega’s om te praten over het wantrouwen tegen de instituties. Een grote groep mensen is kritisch over de coronamaatregelen en heeft geen vertrouwen in de media en de politiek. Zij denken dat de media en politiek te veel met elkaar verweven zijn. Aan tafel bij Op1 typeerde Herman die groep mensen.

Losers

Het gaat volgens Herman om mensen die zich ‘loser’ voelen. “Het is een lang verhaal en dat kan kort verteld worden: het is de groep mensen die zich loser voelt en zich tekortgedaan voelt en vervelende banen hebben of geen banen hebben of helemaal niks hebben. Die hebben het gevoel dat ze in een steeds grotere afstand komen van de grote welvaart.”

Herman heeft het hier dus over kansarme landgenoten. “We zijn een van de welvarendste landen waar heel veel mensen het goed hebben. Dat kunnen ze zien op straat, iedereen heeft prachtige spullen en iPhones en zij hebben dat niet, dus zij zijn een loser en daar moet dus iemand de schuld van krijgen.”

Vuurwerk

Die groep wordt in deze tijd van corona nóg verder uitgekleed, legt Herman uit. “Er worden steeds meer dingen afgepakt. Vuurwerk bijvoorbeeld. Dat is voor deze groep mensen sterk identiteitsvormend. Dán zijn ze ineens de baas en is iedereen bang voor ze, knallen!”

Ook het verbod op publiek bij voetbalwedstrijden speelt volgens hem een rol. “Dan mogen ze de tribunes niet op; er is wel voetbal op televisie, maar zij willen op de tribune zijn. Zwarte Piet is ook al afgepakt. Dat was ook zo identiteitsvormend.”

Talitha boos

Talitha Muusse, die ook zeer kritisch is over de coronamaatregelen, vindt het een belachelijke typering. “Bijzonder magere duiding door een hoogleraar nu bij Op1. Volgens hem zijn mensen die tegen het coronabeleid zijn ‘losers’. Nog even en hij zegt ‘tuig’. Vast een VVD’er?”, twittert ze.

Mensen vinden het merkwaardig dat een Op1-presentatrice op deze manier buiten werktijd haar mening geeft over een Op1-gast. “Deze presentatrice van hetzelfde programma Op1 bekritiseert de gasten. En zeikt bovendien de grootste partij van het land af. Leidt doorgaans tot een korte en overzichtelijke carrière. En terecht”, zegt Pim bijvoorbeeld.

‘Dit kan prima’

Zelf vindt Talitha het geen enkel probleem om zich op deze wijze uit te laten over Op1-gasten. “Je kan prima nog een mening hebben op Twitter, en het is allemaal met een knipoog.”

Herman Pleij in Op1 over de avondklokrellen:

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen