Thierry Baudet weigert handen te desinfecteren bij Omroep WNL

Thierry Baudet heeft geweigerd om zijn handen te desinfecteren voorafgaand aan een tv-interview bij Omroep WNL. Hij vreesde dat de desinfectiegeur hem zou afleiden, aldus MAX-baas Jan Slagter.

Thierry Baudet © WNL

Mensen die televisiestudio’s betreden moeten hun handen eerst ontsmetten. Als ze dat niet doen, dan zijn ze wat Jan Slagter betreft niet welkom. “Tot dusver heeft één persoon dat geweigerd: een politicus die zou worden geïnterviewd door WNL − de omroep waarmee Max een studio in Hilversum deelt”, is te lezen in de Volkskrant.

Desinfectielucht

Om welke politicus gaat het hier? “Ik zeg alleen dat hij gek is op zakjes lavendel”, aldus Jan. Dat kan er natuurlijk maar één zijn: Thierry wordt al jaren geplaagd met het beroemde fragment waarop hij aan een lavendelzakje ruikt. Die geur levert hem naar eigen zeggen inspiratie op.

De neus van Thierry wordt echter níet blij van desinfectie. “Hij zei dat hij afgeleid zou raken van de geur van dat desinfectiespul. Hij is uiteindelijk wel binnengekomen, omdat mijn gastvrouw verbouwereerd was door zijn reactie: hij liep gewoon langs haar. Als ik er was geweest, was ik voor hem gaan staan.”

Jan als corona-agent

Jan Slagter is naar eigen zeggen buitengewoon streng als het gaat om het naleven van de coronaregels binnen zijn omroeporganisatie. Zo heeft hij 120.000 euro uitgegeven aan apparaten als de Virobuster en de Max-Vac, die 99,9 procent van de virussen zouden doden met uv-C-licht.

Zijn eigen medewerkers hoeven geen Thierry Baudetje met hem uit te halen. “Je kunt een keertje een meter bewegen zonder mondkapje, maar bij een tweede keer hoef je niet meer terug te komen.”

Volkskrant

De Omroep MAX-baas doet zijn uitspraken in het Volkskrant-artikel ‘Hoe gaan talkshows om met coronaregels?’. Hierin zoekt journalist Gijs Beukers uit hoe goed praatprogramma’s zelf de coronaregels naleven.

Het artikel kunt u vinden op de Volkskrant-site of via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen