NRC roept BN’ers op om ‘harteloze’ knikkershow SBS 6 te mijden

Tv-recensent Arjen Fortuin van het NRC Handelsblad roept bekende Nederlanders op om niet mee te doen aan de ‘harteloze’ knikkershow Marble Mania van bedenker John de Mol op SBS 6.

Marble Mania © SBS 6

Marble Mania ligt onder vuur omdat het te veel zou lijken op de YouTube-hit Jelle’s Marble Race van de autistische jongen Jelle Bakker, die geen geld krijgt van de mediamiljardair. ‘Een format maken van andermans idee: de besmette knikkers van John de Mol’, luidt de kop van Arjen Fortuins tv-column.

Jatwerk

Arjen wordt er echt een beetje onpasselijk van. “Jatwerk mag je het juridisch vast niet noemen, daar heeft Talpa zijn mensen voor. Het is gewoon doordeweeks kapitalistisch onrecht, maar ik werd pas echt kwaad toen ik filmpjes op Jelle’s Marble Runs ging bekijken.”

Het origineel bulkt van de knikkerliefde, vindt Arjen. “De banen zijn minder gladgestreken, op tribunes liggen tientallen hardglazen knikkers te glanzen. En de knikkers mogen doorrollen zoals hun schepper dat ooit heeft bedoeld, zonder dat ineens een door een 3D-printer uitgebraakte ‘Magere Brug’ de weg verspert.”

Oproep

Dat John de Mol een ‘zwak’ zou hebben voor Jelle Bakker en zijn broer, hoort Arjen met enig cynisme aan. “Hij heeft ook een zwak voor winstmaximalisatie en er is al een imperium van zakenpartners om Marble Mania gebouwd.”

Arjen hoopt dat BN’ers hier niet aan meewerken. “Haal uw knikkerkijkgenot dus liever bij Jelle en zijn broer. Mocht u een bekende Nederlander zijn en gevraagd worden op te treden in dit theater van de hartelozen, kunt u De Mol een suggestie doen over waar hij zijn knikkers kan stoppen.”

De column van Arjen Fortuin kunt u lezen op de website van NRC Handelsblad.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen