Gerard en Frits bakkeleien op tv over corona-onthulling Mark Rutte

RTL 4-ster Gerard Joling en VVD-prominent Frits Huffnagel raakten zondagavond in RTL Exclusief in discussie over het feit dat Mark Rutte zich nog nooit heeft laten testen op het coronavirus.

Gerard Joling en Frits Huffnagel © RTL

Tijdens zijn persconferentie liet premier Mark Rutte zich vorige week ontvallen dat hij nog nooit op corona is getest. “De regel is dat je niet hoeft te testen als je geen klachten hebt. Dat geldt voor u en dus ook voor mij”, vertelde hij aan Charlotte Nijs, de pittige politiek verslaggever van Hart van Nederland.

‘Heel gek’

Die uitspraken van Mark Rutte wekten behoorlijk wat verbazing, met name in de tv-wereld, waar iedereen om de haverklap getest wordt. Ook Eva Jinek vond het gek, gaf ze vorige week aan in haar talkshow. Daar sloot Gerard Joling zich gisterenavond in Beau van Erven Dorens’ RTL Exclusief bij aan.

Gerard Joling: “Ik vind het niet zo’n goed voorbeeld in dit geval. Wij worden voor ieder tv-programma getest, elk dingetje. Dit vind ik dan toch heel gek.”

Frits verdedigt Rutte

Frits Huffnagel sprong in de bres voor Rutte. “Hij zit dus steeds in situaties waar hij óf een mondkap op heeft óf anderhalve meter afstand kan houden, dus hij heeft terecht niet zo’n test gedaan.”

Gerard: “Ik zou het ook zelf willen weten of je het wel of niet hebt. Ook om andere mensen niet te besmetten. Ik denk dat hij het grootste voorbeeld is van Nederland.”

Frits: “Maar geen verschijnselen. Waarom zou je dan een test doen op het moment dat je niks hebt?”

Gerard: “Zodat je weet waar het over gaat als je je een keer laat testen.”

Keurige kerel

Al met al blijft Gerard toch fan van Rutte. Beau: “Hoe komt het toch dat we Mark Rutte heel hoog blijven dragen?”

Gerard: “Ik denk dat het ten eerste gaat om zijn intelligentie, zijn voorkomen, zijn absolute vriendelijkheid. Het is een zeer nette man en hij staat bij mij ook hoog in het vaandel. Het is een keurige kerel.”

Terugkijken

U kunt RTL Exclusief onderstaand terugkijken. Bovenstaande passage ziet u vanaf 19:05.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen