NPO 1’s Op Zoek Naar Maria strikt Jamai Loman en Pia Douwes voor jury

NPO 1 blaast na tien jaar de musicalshow Op Zoek Naar nieuw leven in met de zoektocht naar Maria. De jury is rond: Jamai Loman, Richard Groenendijk en Carline Brouwer zitten naast voorzitter Pia Douwes.

Op Zoek Naar Maria © AvroTros

Pia Douwes was ook in de vorige edities van Op Zoek Naar te zien als jurylid. In het nieuwe Op zoek naar Maria neemt ze voor het eerst plaats in ‘de troon’ als juryvoorzitter. Ze was ook al betrokken bij de eerdere edities Evita (2007), Joseph (2008), Mary Poppins (2009) en Zorro (2010), maar toen zat ze naast Erwin van Lambaart en Willem Nijholt.

BN’er-jury

Er is nu gekozen voor een jury die iets minder industrie is en iets meer BN’er. Maar, zo benadrukt AvroTros: “Alle juryleden hebben zelf ook jarenlange ervaring, als musicalacteur of musicalregisseur.”

Het enige niet-bekende poppetje in de jury is Carline Brouwer. Zij is de regisseur van de musical The Sound of Music, waarvoor dus de hoofdrolspeelster wordt gezocht.

Tien kandidaten

De tien kandidaten zijn ook al bekend. Ze hebben uiteenlopende ervaring in het musicalvak. “Een aantal speelden al hoofdrollen in binnen- en buitenland, maar er zijn ook kandidaten die net zijn afgestudeerd.”

De grote vraag is: wie treedt er in de voetsporen van Brigitte Heitzer (Op zoek naar Evita), Freek Bartels (Op zoek naar Joseph), Noortje Herlaar (Op zoek naar Mary Poppins) en Tommie Christiaan (Op zoek naar Zorro)?

Filmpje

De tien kandidaten van ‘Op zoek naar Maria’ zingen de ultieme Maria-medley:

Op zoek naar Maria is vanaf zondag 21 februari elke week om 20.25 uur te zien bij AvroTros op NPO 1.

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen