Frits Sissing lyrisch, mag tv-show Op Zoek Naar nieuw leven inblazen

Frits Sissing kan zijn geluk niet op. Hij onthult vandaag paginagroot in De Telegraaf dat zijn vroegere musicalshow Op Zoek Naar weer terugkeert op de buis: in maart begint Op Zoek Naar Maria.

Op Zoek Naar © AVRO

Na Op Zoek Naar Evita in 2007, Op Zoek Naar Joseph in 2008, Op Zoek Naar Marry Poppins in 2009 en Op Zoek Naar Zorro in 2010, komt het musicalprogramma Op Zoek Naar na ruim tien jaar weer terug op de buis. Frits Sissing mag vanaf 21 februari zeven weken lang uitzenden op een van de meest bekeken avonden van NPO 1: de zondagavond.

Wie wordt Maria?

De nieuwe serie heet Op Zoek Naar Maria en draait om de zoektocht naar de hoofdrolspeler van de musical The Sound of Music, die in eind dit jaar terugkeert de Nederlandse theaters. De musical vertelt het verhaal van Maria, die zich niet kan aanpassen aan het kloosterleven en de opdracht krijgt om als privélerares te werken bij de Familie Von Trapp.

De NPO 1-show trapt af met tien potentiële Maria’s, die zich week na week moeten bewijzen ten overstaan van een vierkoppige jury. De kijker thuis bepaalt wie er door mogen en we er in de ‘sing off’ belanden. We krijgen al met al precies het tv-format voorgeschoteld zoals we dat van vroeger kennen.

Frits in zijn nopjes

Musicalfan Frits Sissing kan zijn geluk niet op. “De vorige edities van het programma zijn echt een springplank geweest voor musicaltalent. Ik ben benieuwd naar de musicalsterren in Op zoek naar Maria. Het is fijn dat we dit programma kunnen maken en de huiskamers inbrengen, nu mensen al tijden niet naar het theater kunnen.”

Wie de juryleden worden in het programma wordt op een later moment bekend, maar het zou een leuke en voor de hand liggende keuze zijn om in elk geval Albert Verlinde hiervoor te strikken. Vroeger waren onder meer Pia Douwes, Erwin van Lambaart en Willem Nijholt te zien als juryleden.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen