Nieuwsuur verbijsterd: ‘Farid Azarkan wel bij 5 Uur Show, niet hier’

Nieuwsuur vindt het teleurstellend dat Farid Azarkan niet wil aanschuiven in het programma. Ondertussen zat hij van de week wel bij De 5 Uur Show, merkt hoofdredacteur Joost Oranje geërgerd op.

Farid Azarkan © De 5 Uur Show

Denk-leider Farid Azarkan zou woensdagavond de eerste gast zijn in een speciale reeks verkiezingsuitzendingen van Nieuwsuur, maar uitgerekend op die dag was hij ineens oververmoeid. Farid kón niet meer en besloot uit te rusten en twee liter kippensoep van zijn vader naar binnen te werken.

Wondersoep

Ontzettend goede tip die twee liter kippensoep, want de volgende middag kon hij ineens wél weer De 5 Uur Show aan. “Ik vond het zó belangrijk om vandaag hier te zijn dat ik in elk geval de poging heb gedaan om hier te zijn. En ik ben er!”, riep hij in de SBS 6-show.

Heel vaag allemaal, vindt Nieuwsuur-opperhoofd Joost Oranje. “Die dag hadden we veel contact met Denk. We stelden alles in het werk om toch een uitzending te kunnen maken. Het gesprek dan maar op afstand voeren, via een verbinding of desnoods via Skype of Facetime. Zodat de belasting voor Azarkan zo licht mogelijk was.”

Denk weigert

Nieuwsuur bood op een gegeven moment zelfs aan om runner-up Tunahan Kuzu te ontvangen. “Toen dat allemaal geen optie bleek, zijn we nóg een stap verdergegaan en keken we naar een alternatieve uitzenddatum. En dus boden we aan om zondag Azarkan alsnog te ontvangen.”

Moest gaan lukken, dacht Joost. “De Denk-leider pakte zijn activiteiten weer op, was te gast in De 5 Uur Show en bij NOS op 3, dus niets leek in de weg te staan om zondag alsnog bij Nieuwsuur te verschijnen. Helaas, donderdag liet de partij weten dat ook dat niet zal lukken omdat de agenda met activiteiten te vol zit.”

Verbijsterd

Nieuwsuur zegt dat te betreuren. “Het open politieke debat en een kritische journalistieke toets zijn van cruciaal belang. Altijd, maar zeker in verkiezingstijd. Dat Denk zich daar nu aan onttrekt, is even teleurstellend als betreurenswaardig.”

Na de weigering van Denk is Nieuwsuur nu in de savage-modus gegaan. ‘Onderzoek Denk-kiezers: 9 op de 10 voor verbod op spotprenten profeet Mohammed’, kopte het programma gisteren.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen