‘Matthijs van Nieuwkerk niet blij met kijkcijfers tv-comeback’

Het kan niet anders dan dat Matthijs van Nieuwkerk een beetje baalt van de kijkcijfers van Matthijs Gaat Door, zijn eerste tv-show sinds DWDD. Dat denkt Angela de Jong, de geliefde opiniediva van het AD.

Matthijs van Nieuwkerk © Olivier Thijssen

Matthijs van Nieuwkerk is begin 2020 gestopt met zijn legendarische talkshow De Wereld Draait Door en in het coronajaar dat daarop volgde werd de presentator ongelooflijk gemist. Nu is het tv-icoon weer terug op de buis, maar de kijkcijfers zijn niet bepaald denderend. Sterker nog: afgelopen weekend zorgde hij voor twee miljoen wegzappers.

Miljoenen wegzappers

NPO 1 heeft Matthijs van Nieuwkerk een van de meest begeerde plekjes in het uitzendschema gegeven, namelijk direct na kijkcijfermonster Wie is de Mol op de zaterdagavond. Waar die show afgelopen weekend 3,2 miljoen kijkers scoorde, hield Matthijs er ‘slechts’ 1,2 miljoen over.

Het is op zich een prima score, maar het steekt wel wat magertjes af bij lead-in Wie is de Mol. Bovendien kwam Matthijs niet verder dan brons in zijn tijdslot: zowel NPO 3’s MolTalk als RTL 4’s BankGiro Miljonairs wisten meer kijkers te boeien, namelijk 1,3 miljoen en 1,7 miljoen kijkers.

Angela de Jong

Angela de Jong, de heldin van de Nederlandse mediawereld, denkt dat Matthijs hier niet blij mee kan zijn. “Een elfde plek in de kijkcijfer-top 25 van zaterdag, achter zijn rechtstreekse concurrent, zal Matthijs, die gewend is te winnen, bepaald niet zinnen.”

Wat vindt Angela er inhoudelijk van? “Plussend en minnend valt Matthijs gaat door me tot nu toe een beetje tegen. Maar met Matthijs van Nieuwkerk weet je gelukkig: dat kan volgende week zomaar anders zijn.”

AD-column

De column van Angela de Jong over de nieuwe show van Matthijs van Nieuwkerk kunt u lezen op de AD-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen