Giel Beelen leefde heel decadent tijdens zijn vette jaren bij NPO

Giel Beelen leefde enorm decadent tijdens zijn vette jaren bij de NPO, toen je daar nog een half miljoen per jaar kon cashen voor een paar uurtjes radiomaken per dag. Hij heeft nooit iets gespaard.

Giel Beelen © Annemieke van der Togt

Na ruim twintig jaar stapte Giel in 2017 op bij NPO 3FM om een commercieel avontuur aan te gaan bij Radio Veronica. Tegenwoordig moet men bij de publieke omroep voldoen aan de WNT-norm en kan er niet meer gepakt worden dan een schamele twee ton, maar vroeger was dat wel anders. Giel cashte 560.000 euro per jaar bij BNNVARA.

Michelin-mannetje

Het NPO-geld klotste tegen de plinten in huize-Beelen. “Ik heb leuke dingen gedaan, zorgde altijd dat mijn geld aan het eind van de maand op was. Heel decadent, maar ik ging een paar keer per maand met mijn vriendin eten in een Michelinrestaurant. Daar had ik zo’n gidsje van”, vertelt de radiomaker in het AD.

Giel had dikke pret met die Michelin-gids. “Tijdens dat diner bladerde ik tot ze ‘stop’ zei en bij het restaurant op die pagina gingen we dan de volgende keer eten. Ik kon me dat permitteren, dus waarom zou ik het niet doen? Ik mag niet van koken houden, maar kan echt wel genieten van goed eten.”

Luxe vakanties

Van de gekkigheid wist Giel niet waar hij al dat belastinggeld aan op moest maken. “Ik gaf ook veel uit aan luxe vakanties, nog in het hoogseizoen ook. De Malediven, de Seychellen, Indonesië, een huisje op palen aan zee, dat werk. Top of the bill.”

Nu hij radio aan het maken is in de nacht van NPO Radio 2 staan de zaken er heel anders voor. “Daarmee vergeleken verdien ik nu heel weinig, misschien een achtste, ik weet dat niet precies.”

Jaguar-exit

Wat Giel wél weet is dat hij zijn lease-contract niet kan verlengen. “Ik rijd nog in een Jaguar, maar over twee maanden loopt dat leasecontract af en moet ik terug naar een heel normaal autootje. Daar zit ik niet mee.”

Een lang interview met Giel Beelen (‘Giel Beelen heeft nu wel 80 wekkers en verslaapt zich niet meer: ‘Moest in mijn ritme komen’’) kunt u lezen in het AD.

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen