Lucille Werner slaat terug naar haar plaaggeest Rick Brink

Rick Brink werd in een televisieshow van Lucille Werner de minister van Gehandicaptenzaken, maar nu is het oorlog tussen de twee. De ballengraaiende CDA-ster reageert nu op de woeste Rick.

Rick Brink en Lucille Werner © NPO

Natuurlijk heeft Rick Brink wel een punt: Lucille Werner kroonde hem tot hét boegbeeld van de gehandicapten in Nederland, maar besloot vervolgens wel zijn shine te stelen. Hij zou hét gehandicapte Kamerlid worden van het CDA, totdat Lucille dankzij een vriendendienst van Hugo de Jonge opeens op plek tien van de kandidatenlijst gezet werd.

‘Dat is zijn mening’

Rick werd plotseling ergens onderaan de CDA-lijst geplaatst, besloot op te stappen en liet vervolgens meermalen in de media blijken erg teleurgesteld te zijn in Lucille. “Lucille is een presentatrice, maar geen politiek dier”, bitchte hij bijvoorbeeld. En: “Heeft ook geen politieke ervaring. Laat ik het zo zeggen: ik was ernstig verbaasd.”

Lucille probeert het allemaal een beetje onder het tapijt te moffelen, maar echt fraai is het natuurlijk niet. Ze reageert nu in de Telegraaf-podcast Over Hoop van Pim Sedee op de niet al te vriendelijke woorden van Rick Brink. “Ja, goed, dat is dan de mening van Rick Brink. Ik ben ook al jarenlang bezig voor mensen met een handicap.”

Teleurstelling

Wel begrijpt Lucille de teleurstelling van Rick. “Ik heb een prachtig mooi platform neergezet, namelijk De Minister van Gehandicaptenzaken. Dat komt uit mijn eigen koker en dat heb ik met mijn stichting bedacht. Hij is daar de winnaar van geworden en hij heeft het fantastisch gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat hij het geweldig heeft gedaan.”

“Hij heeft ook goed gebruikgemaakt van het platform dat ik voor hem heb neergezet. Dat het vervolgens voor hem een teleurstelling is dat hij op 24 staat en ik op 10 en dat hij vervolgens zélf beslist om van de lijst af te gaan, dat is natuurlijk aan hem. Ik had het dolgraag samen met hem gedaan. Ik zie ook helemaal geen reden waarom we het samen níet hadden kunnen doen. Het is echt een eigen overweging en zijn eigen beslissing geweest.”

Geen contact meer

Hebben de twee nog contact met elkaar? “Zeker, wij hebben altijd contact met elkaar gehad. Niet lijfelijk, want we kunnen elkaar moeilijker zien, maar we appen zeker. Ik denk dat we dat in december voor het laatst hebben gedaan.”

Pim Sedee: “Ja precies, maar niet meer nadat hij zijn teleurstelling heeft geuit?”

Lucille: “Nee, dat niet. Maar ik zou hem ook makkelijk wel kunnen zien, snap je? Er is niet een of andere wrok of sterk gevoel vanuit mijn kant over hem. Beslist niet, want ik prijs hem alleen maar voor wat hij gedaan heeft.”

Podcast

De hele podcast met Lucille luistert u onderstaand:

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen