Geert Wilders verklaart wondjes in gezicht: ‘Komt door de media’

Geert Wilders veroorzaakte vorige week flink wat commotie toen hij de media te woord stond met allemaal wondjes in zijn gezicht. De PVV-leider onthult nu de oorzaak: radiozender 100% NL.

Geert Wilders © 100% NL

Het zag er echt niet uit hoe Geert Wilders vorige week voor de camera’s verscheen. Er werd in het tv-programma Shownieuws flink over gespeculeerd. “Hij is gewoon gevallen volgens mij, maar dat wil hij niet zeggen. Een gevallen politicus klinkt niet lekker, hè?”, merkte Albert Verlinde op.

100% Geert

Onzin, reageert Geert op Radio 538. Het komt door de media en in het bijzonder door radiozender 100% NL. “Ja, ik zat vorige week maandag bij uw collega’s van 100% Nederland (bedoelt 100% NL, red.). Dat was om acht uur ’s morgens en de politie haalde me om half zeven op ofzo”, begint hij zijn verhaal.

Het vroege opstaan heeft Geert toen genekt. “Ik ben daarom om vijf uur opgestaan en dat is meestal niet de tijd dat ik me scheer, dus ik heb me tijdens het scheren flink gesneden. De fout die ik heb gemaakt is dat ik drie dagen later, toen er zo’n klein korstje op kwam het toen zó zat was en het eraf heb gekrabd. Dan wordt het alleen nog maar erger.”

Halve junk

Na het eraf krabben van het korstje, was het hek al helemaal van de dam. “Het is alleen nog maar erger geworden en nu zie ik eruit als een halve junk, maar dat is gelukkig niet zo.”

Radio 538-ster Frank Dane daarop: “Nou, we wilden het niet zeggen. Ha ha.”

Geert: “Aardig van u.”

Geert als premier

Geert zat in de uitzending om te praten over het 15-jarig jubileum van de PVV. “De PVV staat er nog en ik hoop over tien jaar bij u in de uitzending ons 25-jarig jubileum te mogen vieren.””

Frank: “Bent u dan premier?

Geert: “Dat zou ik wel hopen, maar ja: daar ga ik niet over, daar gaat de kiezer over.”

Frank: “Maar het moet nu wel een keertje gebeuren toch?”

Geert: “Nou, het zou wel mooi zijn áls het een keer zou gebeuren. Niet zozeer voor mij, maar voor Nederland denk ik. Maar ja, we zullen het zien op 17 maart. Dan kunnen heel veel mensen het zelf beslissen.”

Frank wil Geert

Frank zou het leuk vinden als Geert een keer langskomt in de studio. “We hopen u hier in de studio nog even te mogen ontvangen voor de verkiezingen als er tijd is.”

Geert: “Dat zou een hele eer zijn.”

Het interview met Geert Wilders in de ochtendshow van Frank Dane kunt u terugluisteren op de website van Radio 538.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen