Albert Verlinde kritisch: ‘Het gaat niet best met Radio Veronica’

Albert Verlinde denkt dat het een goede zaak is dat Rob Stenders overstapt naar Radio Veronica. Het gaat namelijk niet best met die radiozender van Talpa, laat hij weten in Shownieuws.

Albert Verlinde en Radio Veronica © Talpa

Rob Stenders wordt niet alleen diskjockey op Radio Veronica, maar ook zal hij als zenderbaas aan het roer staan van de radiozender van John de Mol. “Rob wordt de baas van Radio Veronica en daar is de zender ook wel een beetje aan toe. Het is een publiek geheim – de cijfers zijn vandaag weer gepubliceerd – dat het niet al te best gaat met die zender”, zegt Albert.

Lage luistercijfers

De luistercijfers van Radio Veronica, waar Wilfred Genee de ochtendshow doet, zijn volgens Albert niet best. “Het blijft toch een beetje rond de 2,9 procent marktaandeel hangen. Nou, ter vergelijking: Radio 2 zit volgens mij op 19 procent. Er moet dus nog wat gebeuren.”

Albert is een radiokenner. Waar ligt het volgens hem aan? “Ik ben echt een radiozapper, hè. Ik ga al die zenders langs om te kijken wat het betekent. Dan zie je dat Radio 10 heel sterk is geworden. Het is een alternatief voor Radio 2 – het lijkt ook een beetje op elkaar. Qmusic is groot en Sky Radio en je merkt dat Radio Veronica zijn eigen toon weer moet vinden.”

Brutaliteit

Radio Veronica moet brutaler worden, meent Albert. “Radio Veronica was ooit een zendschip en daar is een hele generatie mee opgegroeid. Die illusie hebben mensen heel lang bij zich gehouden, maar die mensen luisteren nu naar Radio 5, Radio 10 en Radio 2. Die luisteren nog niet echt naar het Radio Veronica van nu.”

“Het moet een soort lekkere brutaliteit gaan krijgen, wat ooit NPO 3FM was eigenlijk. Als die sfeer een beetje terug kan komen… Een kleine tip voor Rob Stenders”, zegt de showkoning

Cruijff van de radio

Albert heeft veel vertrouwen in Rob. “Het is ook heel moedig dat hij dan zegt: ‘Ik ga weg bij Radio 2 en ik ga dit doen.’ Ik denk dat het de juiste man op de juiste plek is, want het is een ingewikkelde zender.”

“Rob Stenders is de Johan Cruijff van de radio en als die terugkomt op het nest en ideeën heeft over hoe het moet… Dat is iets om vol verwachting naar uit te kijken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen