Shownieuws speculeert over gehavend gezicht Geert Wilders

Geert Wilders verscheen gisteren met een behoorlijk gehavend gezicht voor de camera’s van NPO, RTL en SBS. Wat is er in vredesnaam met hem gebeurd? Shownieuws twijfelt aan de officiële verklaring.

Geert Wilders © NPO

PVV-leider Geert Wilders stond gisteren diverse nieuwsmedia te woord over het juridische gehannes rondom de avondklok. Veel kijkers schrokken echter behoorlijk van zijn gehavende gezicht. Is hij wezen winkelen in Bos en Lommer? Heeft hij zijn katten laten schrikken? Is zijn vrouw boos? Er werd op social media flink gespeculeerd.

Geert scheert

Het SBS 6-programma Shownieuws, dat altijd bovenop het spraakmakende nieuws zit, besloot direct om er onderzoek naar te doen. “Ik schrok er een beetje van toen ik het zag. Ik had het idee dat hij met Limburgs grint aan het scrubben was geweest, maar het bleek toch anders te zitten”, legde deskundige Guido den Aantrekker gisteren uit.

Wat is er dan precies aan de hand? “Geert Wilders beweert – we hebben dat journalistiek onderzocht, zo zijn we – dat het om het scheren ging.”

Plausibel of niet?’

Is dit een plausibele verklaring? Bram Moszkowicz: “Ik kan me wel voorstellen dat als je een nieuw mesje gebruikt en je hebt haast, dat het kan gebeuren.”

Guido: “Ja, maar hij heeft hoger ook allemaal wondjes zitten.”

Albert Verlinde denkt dat Geert liegt. “Hij is gewoon gevallen volgens mij, maar dat wil hij niet zeggen. Een gevallen politicus klinkt niet lekker, hè?’

Bram: “Waarom zou hij dat niet willen zeggen?”

Kattenbak

Albert: “Ja, weet ik veel. Wie weet hebben de katten hem aangevallen, want hij heeft het NRC dit weekend toch in de kattenbak gegooid?”

Bram: “Dat zou kunnen.”

Guido: “Die zijn heel populair, die katten. Die hebben een eigen Instagram-account. Ja, serieus. Maar Geert is oké, hij is helemaal veilig, hij voelt zich goed, dus top.”

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen