Eva Jinek confronteert Özcan Akyol: ‘Mensen woedend op jou’

Eva Jinek heeft Özcan Akyol gisteren in haar talkshow geconfronteerd met de felle kritiek die hij krijgt op zijn bijgeknipte kapsel. Overtreedt hij de coronalockdown en gaat hij gewoon naar de kapper?

Özcan Akyol en Eva Jinek © RTL

Bekende Nederlanders die met een strak kapsel rondlopen worden bijna op de brandstapel gegooid. Hoe halen zij het in hemelsnaam in hun hoofd om de schaar in hun haar te laten zetten? Om imagoschade te voorkomen verklaarde de woordvoerder van Eva Jinek afgelopen weekend nog in de Volkskrant dat zij haar haar niet laat knippen.

Eus naar kapper

Lockdown of niet: Özcan Akyol laat zijn haar wél bijknippen. “Je hebt veel kritieken gehad op je eigen haar, Eus, omdat het zo goed geknipt is”, merkte Eva gisteren op.

Özcan: “Ja, elke keer als ik hier zat…”

Eva: “Dan werden mensen woedend op jou.”

Özcan: “Ja, vooral kappers. Dan gingen ze allemaal antwoorden.”

Beppie

Maar hoe zit het dan? “Ik draai twee, drie programma’s momenteel door elkaar. Mijn vaste visagiste Beppie is tevens kapper of kapster en die kan dat steeds bijhouden. Wij doen elke week drie of vier coronatesten, ook vlak voordat we gaan draaien en dus aanraking hebben, dus ik heb het geluk dat mijn visagiste ook nog een keer kapper is, dus ja…”

Wel voelt Özcan zich er wat bezwaard over. “Ik voel me daar soms wel bezwaard over, want ik heb het echt te doen met mensen in de kappersbranche, vooral omdat zij met die regeling in het begin echt over het hoofd zijn gezien. Daar wil ik echt wel een lans voor breken, want daar gewoon heel veel mensen omvallen als er niets gaat gebeuren.”

Zwerver

Inmiddels is er iets meer oog voor het kappersleed, aldus Özcan. “Maar ja: het klopt. Ik voel me een bevoorrecht mens wat dat betreft, maar het hoort ook we bij het werk, hè, Eva? Ik bedoel: jij ziet er nog goed uit…”

Eva: “Ik ben niet meer geweest hoor. Als je kan verven hoor ik het graag.”

Özcan: “Het punt was meer van: als het nog heel lang duurt, dan zit je er toch ook een beetje bij als een zwerver ofzo? Dat is ook niet lekker. Dan gaan mensen daar weer kritiek op hebben van: ‘Kijk, die zwerver daar op tv.'”

Eva: “Ha ha. Nou, het is ook wel een les in nederigheid toch? Iets minder ijdelheid voor ons allemaal.”

Jinek

De Jinek van gisteren kunt u onderstaand terugkijken. Bovenstaand fragment ziet u vanaf 1:13:05:

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen