D66-ster Kees Verhoeven boos: ‘Te weinig politici in talkshow Op1’

Kees Verhoeven vindt het jammer dat de talkshow Op1 relatief weinig politici uitnodigt. Vroeger zaten de talkshows vol met politici, nu domineren de duiders. Dat beklag doet de D66-ster op Twitter.

Kees Verhoeven © NPO

Iemand heeft geturfd welke gasten er in 2020 allemaal te gast waren in Op1. In de top tien van meest uitgenodigde gasten staat geen enkele politicus; bovenaan staat politiek duider Joost Vullings. De vier meest aanwezige groepen waren journalisten (310 optredens), experts (258), mediapersoonlijkheden (184) en politici (159).

Slecht voor de kijkcijfers

Heel jammer, vindt Kees Verhoeven het. “Vroeger werden politici aan de talkshowtafel voor het blok gezet, tegenwoordig krijgen ze geen uitnodiging meer. Slecht voor de kijkcijfers”, klaagt hij.

Daarop werpt Op1-host Tijs van den Brink tegen: “159 politici Kees. Om de andere dag één…”

Kees: “Ik weet het maar een groepje journalisten en duiders domineert. Talkshows hebben gewoon een andere functie gekregen. In plaats van vragen waarom politici iets doen is het uitleggen wat politici doen. Het grote duiden.”

Definitional retreat

De topadvocaat Richard Korver vervolgens: “Definitional retreat. Met andere woorden een drogredenering van jewelste. Eerst beschuldigende vinger wijzen maar als Tijs van den Brink reageert opeens roepen dat het toch net iets anders was. Da’s wel des politicus overigens. En dat wordt inderdaad bijna iedere dag duidelijk gemaakt in talkshows.”

Kees tot slot: “Dank voor je analyse maar het houdt geen stand. Ik beschuldig niet maar analyseer en zeg ook niet dat het opeens anders is. Verder spreken de feiten voor zich: in de top 10 staat geen politicus. Politici over één kam scheren, dat is overigens een wel drogreden.”

Podcast

De tweet van Kees Verhoeven:

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen