Jort Kelder zweepte Yves Gijrath op om te rellen bij Op1: ‘Bam, bam!’

Jort Kelder zweepte Yves Gijrath vorige week donderdag op om er met gestrekt been in te gaan aan de talkshowtafel van Op1. De politiek incorrecte mediaondernemer voelde daar enig ongemak bij.

Yves Gijrath en Jort Kelder © Op1

Net als Jort Kelder heeft Yves Gijrath veel kritiek op de huidige coronamaatregelen. Jort verzocht Yves voorafgaand aan de uitzending van Op1 daarom om er knallend in te gaan. Dat vond Yves een beetje laf; hij vindt dat de Op1-presentator zich gewoon zélf moet uitspreken als hij zijn mening wil spuien over de coronapandemie.

‘Je moet bam, bam!’

Jort vindt dat de coronaklappen onevenredig hard worden opgevangen door ondernemers. Hij denkt dat mensen die in loondienst zijn de ernst niet genoeg inzien en pleit er daarom voor dat zij óók offers brengen en een deel van hun salaris inleveren. Als Jort dat vindt, dan moet hij dat gewoon zélf vertellen, aldus Yves.

Yves in zijn podcast The GYGS: “Wat me opviel: Jort wou heel erg graag van: ‘Je moet bam, bam!’ Dan denk ik: ja joh, doe even rustig joh, ik ben niet de afdeling bam. Als jij vindt dat heel Nederland salaris moet inleveren, dan moet jíj dat zeggen, dat is niet aan mij.”

Yves ❤️ Welmoed

Welmoed Sijtsma, de co-host van Jort, kan weel op complimenten rekenen van Yves. “Ik vergeet elke keer haar naam. Ik kende haar niet, maar dat is een fijn iemand. Die is oprecht geïnteresseerd, heeft een positieve inslag en kan moeilijke vragen stellen. Die staat wel gewoon op een goede manier in de wedstrijd. Dat vond ik een hele leuke.”

Al met al heeft Yves toch genoten van de uitzending, met name van de nazit. “Ik reed om 1.15 uur daar weg. Ik moet je zeggen: het leukste onderdeel van zo’n bezoekje vind ik altijd dat je ervoor even met elkaar zit te praten en erna.”

Pfizer

Zo ging Yves onder meer in gesprek met Pfizer-bobo Marc Kaptein. Yves vroeg naar eigen zeggen aan Marc waarom hij het recept van het coronavaccin niet deelt, zodat het ook buiten Pfizer om geproduceerd kan worden.

“Een chefkok verklapt ook zijn recept niet”, zou Marc toen min of meer hebben gezegd tegen Yves.

Podcast

De podcast The GYGS van Yves Gijrath en Erik de Vlieger kunt u onderstaand beluisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen