Charlotte Nijs: ‘Mark Rutte slaat altijd bepaalde toon aan naar mij’

Charlotte Nijs vindt dat Mark Rutte tijdens zijn persconferenties altijd een bepaalde toon naar haar aanslaat. Hij doet dan net alsof hij de relevantie van haar vragen niet ziet, aldus de SBS 6-journaliste.

Charlotte Nijs © NPO

Het is Charlotte Nijs van Hart van Nederland die minister-president Mark Rutte misschien wel het meest kritisch benadert tijdens zijn coronapersco’s. Ze krijgt op social media flink wat hoon over zich heen, maar anderen juichen het toe dat ze het gezag zo kritisch ondervraagt.

Klap met deur

Dat Mark Rutte haar benadert alsof ze nog steeds niet is hersteld van de klap met de deur die hij haar gaf, heeft Charlotte inmiddels geaccepteerd. Hij sloeg die toon ook aan toen ze laatst voor landelijk nieuws zorgde door de premier te vragen hoe vaak hij al op corona is getest. Het antwoord? Nul keer.

Presentator Renze Klamer gisteren in De Vooravond tegen Charlotte: “Jij haalde er even uit dat hij nog nooit getest was, dat wisten we allemaal niet.”

Charlotte: “Nee, ineens kwam het op en toen was ik daar verbaasd over. Je hoort het; ik was verbaasd.”

Toon

Renze: “Hij heeft een toon van: waarom vraag je dat überhaupt?”

Charlotte: “Ja, maar die toon slaat hij heel vaak aan naar mij, dus ik heb er op een gegeven moment maar een modus in gevonden dat ik gewoon doorga.”

Renze: “Alsof jij gek bent die vraag te stellen.”

Charlotte: “Ja, hij heeft het altijd die toon.”

Persoonlijke band

Mark Rutte staat erom bekend dat hij journalisten en de media flink kan paaien. Toen Charlotte afwezig was in verband met Wie is de Mol, vroeg hij aan haar vervanger geïnteresseerd waar ze uithangt. “Ze is met vakantie”, reageerde de plaatsvervangen. Rutte: “Dat is wel lang dan.”

Renze: “Dit draagt er wel aan bij dat je denkt: hé, hij houdt het bij, hij vindt me aardig. Als je dan een persoonlijke band opbouwt denk je misschien: o ja, ik ga toch net iets minder kritisch. Je moet jezelf dan wel blijven pushen, van: ik moet hem aanpakken.”

Charlotte: “Ja, dat klopt, maar daar ben ik wel scherp op bij mezelf.”

Fragment

Rutte smijt deur in Charlotte’s gezicht:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen