Joost Vullings stopt halfuur voor Op1 altijd met koffiedrinken

Joost Vullings stopt een halfuur voor zijn talkshowoptredens bij Op1 altijd met koffiedrinken. Hij krijgt het anders bloedheet in de studio, waarna hij begint te zweten als een otter.

Joost Vullings © Koffietijd

Deze pikante onthulling deed de EenVandaag-ster gisteren in de studio van Koffietijd, waar hij een kop koffie kreeg aangeboden. Ook de koffie van Quinty wilde hij niet hebben. “Ik drink alleen het water op, want als ik koffie ga drinken dan zweet ik de studio uit. Studiolampen en koffie is voor mij echt een dodelijke combinatie. Echt, ja.”

Heet van koffie

Joost vindt het verschrikkelijk om koffie te drinken als hij in beeld komt. “Als ik interview dan komt de ander in beeld, maar als ik bij een talkshow kom, dan stop ik altijd een halfuur van tevoren met koffiedrinken. Het liefst heb ik dan ijskoud water in de studio, heerlijk. Ik heb in de studio ook altijd het liefst dat het heel koud is.”

Sommige talkshowhosts vinden warm juist fijn, weet Joost. “Dat weet Loretta misschien nog wel van Jeroen Pauw: als die een talkshow presenteert, houdt hij van warm. Dan zit ik al te zweten voordat de show begonnen is en dan drinkt hij ook nog thee, whiskey of beide. Hoe hij dat doet is ongelooflijk. Ik heb echt zoiets van: airco aan?”

Koffiecorner

Buiten de tv-studio’s om zit Joost wel vaak aan de koffie, bijvoorbeeld bij de koffiecorner in de Tweede Kamer. “Degene die je het meest tegenkomt bij de koffiecorner zijn de heren van Denk. Die drinken echt het meest koffie. Voorheen stond ook Theo Hiddema er, maar die ging uit de Kamer. Hij ging daar ook altijd ontbijten en een krantje lezen.”

Verder liet Joost weten dat zijn overstap van de NOS naar EenVandaag goed is bevallen, vooral omdat hij niet meer vroeg hoeft op te staan. “Dat is wel lekker, hoor. Je moet dan opstaan en dan zit je twintig minuten later live op de radio. Ik ben blij dat ik daar van af ben.”

Fragment

Het fragment uit Koffietijd:

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen