Rick Romijn vindt Marcel van Roosmalen een ‘harteloze laml*l’

Radio Veronica-ster Rick Romijn vindt mediapersoonlijkheid Marcel van Roosmalen een ‘harteloze laml*l’. Hij veroordeelt de manier waarop Marcel omgaat met zijn dementerende moeder.

Marcel van Roosmalen en Rick Romijn © Annemieke van der Togt, Talpa

Het AD kwam afgelopen weekend met een behoorlijk verdrietig stuk over de relatie tussen Marcel van Roosmalen en zijn dementerende moeder, die in een verpleeghuis zit. “Na een paar bezoekjes heb ik besloten: ik ga niet meer. Er zijn mensen, ook onder het verzorgend personeel, die me dat kwalijk nemen”, zo citeert de krant hem.

Niet meer naar moeder

Marcel wil er niet meer heen, is te lezen in de krant. “We hebben er niets aan. Ik word er depressief van. Het heeft geen nut, ze vergeet toch meteen dat we geweest zijn”, aldus Marcel in het AD.

“Ik wil mijn moeder niet zien met een luier, ik wil haar niet horen grommen in dat bed, ik wil desnoods de oeverloze herhalingen van voor corona terug, maar niet dit. Ik heb afscheid van haar genomen. En ik wil het ook niet meer beschrijven.”

Harteloze l*l

Het artikel zorgde voor flink wat beroering in de radiovariant van Veronica Inside. “Jullie lazen net het verhaal voor van Marcel van Roosmalen die niet meer naar z’n moeder toegaat, want die weet het toch allemaal niet meer. Dat vond je asociaal, hè, Rick?”, aldus presentator Wilfred Genee.

Sidekick Rick Romijn: “Zijn moeder is dementerend en daar kun je in principe als mens niks meer aan doen. Hij gaat dus niet meer naar zijn moeder toe, omdat zij niet meer weet dat hij is geweest. Ik vind dat onbegrijpelijk. Dan ben je voor mij gewoon een emotieloze, harteloze laml*l.”

Niet prettig

Sidekick Niels van Baarlen: “Ik denk dat het er misschien ook wel in zit dat het niet prettig is om je moeder zo te zien.”

Rick: “Dat moet toch de hele dag door je hoofd spoken? Dat je moeder in een verzorgingstehuis zit, hartstikke dement is en je maakt er zelf een leuke dag van?”

Nieuwslezeres Florentien van der Meulen: “Achteraf weet ze niet meer dat hij is geweest, maar op dat moment bezorg je haar toch even een half uur een aanraking. Dat voelt ze toch?”

Niels: “Dat vraag ik me af.”

Moreel verplicht

Rick: “Al zou het niet zo zijn. Moreel ben je het absoluut verplicht. Ik vind het onbegrijpelijk.”

Wilfred: “Hij is er wel heel duidelijk over, want hij had het ook stil kunnen houden natuurlijk.”

Rick: “Hij vent het sowieso uit hoor, want dat doet hij al jaren in zijn columns ook.”

Marcel boos

Het is overigens belangrijk om te vermelden dat Marcel van Roosmalen erg boos is over het stuk in het AD. “Journalist AD kwam op bezoek, hij had alles gelezen, condoleerde me met mijn moeder (ze leeft). Geen opname-apparaat, wel fullquote. Hilarische onwaarheden, bijvoorbeeld dat mijn vader als rivierenspecialist de eerste kamer toesprak. Dit zijn de leftovers”, twittert hij.

En zijn liefdespartner Eva Hoeke: “Zooo AD. Wat ben je toch een populistische, opruiende schijtkrant. Echt. Hou op hoor. Fullquote zonder recorder, mijn stiefvader en die van hem door elkaar gehaald, citaten beloven aan te passen, vervolgens niet doen. Broddelwerk. Tot daar aan toe, maar deze ankeiler is ronduit gemeen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen