Catherine Keyl heeft veel gekkies in haar kennissenkring

Catherine Keyl heeft veel gekkies in haar kennissenkring. Eén van haar kennissen gelooft er zelfs in dat de wereld wordt geregeerd door types die kinderbloed drinken, onthult ze in haar Telegraaf-column.

Catherine Keyl © RTL

De 5 Uur Show-diva komt in haar column altijd met de raarste verhalen op de proppen. Ditmaal roept Catherine Keyl dat ze allemaal kennissen heeft die complotdenkende gekkies zijn. Maar zelf noemt ze hen dan weer niet zo. Die kennissen van Catherine hebben namelijk een opleiding genoten en daarom zijn ze niet gek, meent ze.

Kinderbloed

De televisiester: “Wie denkt dat complotdenkers gekkies zijn, heeft het bij het verkeerde eind. In mijn omgeving ken ik een vrouw die economie gestudeerd heeft en overtuigd is dat de aarde plat is. En ik ken een onderneemster die zeker weet dat de wereld geregeerd wordt door pedo’s die met elkaar kinderbloed drinken.”

Zegt dit iets over de kennissenkring van Catherine of is het gewoon een vrouwendingetje? “Het zijn zeker niet alleen vrouwen die zo denken”, zegt ze. “Een paar maanden geleden werd al bekend dat 10 procent van de gehele Nederlandse bevolking complotdenker is.”

Bill Gates

Catherine ziet de hele Nederlandse samenleving splijten omdat mensen deze theorieën gaan aanhangen. “Wanhopige ondernemers (…) zien nog maar één antwoord op de problemen: het is een kwade macht, onder leiding van Bill Gates.”

Wat een heftig nieuws. “Sommigen schijnen zelfs op zoek te zijn naar wapens, om overheidsdienaren te kunnen aanvallen.”

Dit is allemaal wel heel verontrustend. Volgende keer maar weer over je slipje, Catherine.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen