Van klusfamilie tot miljonairsfamilie: blijft kijker de Meilandjes trouw?

De Meilandjes werden beroemd als een zwoegende klusfamilie, maar een paar Talpa-contracten, een lucratieve wijndeal en een bestseller later, hebben we te maken met een heus miljonairsgezin.

Chateau Meiland © William Rutten

De SBS 6-kijker sloot de Meilandjes in de armen als harde werkers die een Frans kasteel tot een paleisje omtimmerden, maar hard werken hoeven ze niet meer. In de vijfde serie van Chateau Meiland, die op 1 maart begint, krijgen we te zien hoe de familie de ene na de andere miljoenenvilla bezichtigt nu ze hun peperdure boerderij in Hengelo moeten verlaten.

Villajacht

Martien, Erica en Maxime Meiland remigreerden in het afgelopen vierde seizoen van Chateau Meiland terug naar Nederland. Ze betrokken een woonboerderij van 900.000 euro in Hengelo, maar moeten daar vanwege een probleem met de vergunningen alweer verkassen.

Het vijfde seizoen draait daarom om hun huizenjacht. Eén groot probleem voor SBS 6: het resultaat van die huizenjacht ligt al op straat. Volgens het SBS 6-programma Shownieuws hebben de Meilandjes namelijk deze kapitale villa van 2,7 miljoen euro op de kop getikt in Noordwijk.

Drama voor SBS 6

Albert Verlinde denkt dat het een drama is voor SBS 6 dat de uitkomst van het seizoen nu al op straat ligt. “Ik moet nu een beetje voorzichtig gaan praten, omdat de zender meekijkt. Die hebben aangekondigd dat het gaat beginnen op 1 maart”, zei hij gisterenavond in Shownieuws.

“Die hele programmareeks staat in het teken van hun huizenzoektocht, maar wij hebben vandaag al, via de site Bekende Buren weten te ontdekken waar dat huis is en waar ze uiteindelijk een bod op gedaan hebben. Dat mag ik niet verder vertellen, dus als u nou thuis ook belooft om het niet door te vertellen, dan ga ik het hierbij zeggen!”

Steenrijke Meilandjes

Albert kijkt er behoorlijk van op hoeveel financiële middelen de Meilandjes in korte tijd hebben vergaard. “Het is een heel mooi huis en het staat in Noordwijk in Zee. Dit zijn de beelden. Het is in de duinen. Het is niet echt dat je zegt: ze moeten daar gaan klussen met z’n allen. Het is al helemaal af en het kost 2,7 miljoen.”

Het is mooi nieuws, vindt Albert. “Maar het betekent ook dat Martien op dit moment drie huizen heeft: dit huis dan, Hengelo en Frankrijk. Als je dat bij elkaar optelt, zijn die Meilandjes een soort Monopoly aan het spelen. Ze hebben een hele straat.”

4,5 miljoen

Inmiddels is het gewoon een steenrijke miljonairsfamilie geworden, aldus Albert. “Als je het optelt: 2,7 miljoen hier, Hengelo negen ton, dan heb je nog een half miljoen of zes ton in Frankrijk. Die mensen gaan onderhand naar 4,5 miljoen aan huizen die ze hebben.”

De grote vraag is: blijven de fans van de Meilandjes hun favoriete tv-familie trouw nu die harde werkers zijn getransformeerd tot BN’ers die de rest van hun leven op een relaxstoel kunnen rentenieren?

We weten het op 2 maart: dan zijn de kijkcijfers van de Chateau-seizoenspremière bekend.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen