Albert Verlinde streng: ‘Gordon, wie kaatst kan de bal verwachten’

Albert Verlinde reageert kritisch op het voornemen van SBS 6-collega Gordon om anonieme reacties op internet aan te pakken. “Wie kaatst kan de bal verwachten”, aldus de showkoning in Shownieuws.

Albert Verlinde en Gordon © Shownieuws

Gordon wil dat Nederlanders alleen nog met naam en toenaam reacties kunnen plaatsen op internet. “Ik ga de Nederlandse staat dagen. Dat staat sowieso vast. Dan gaan we uiteindelijk naar het Europese Hof. Maar ik wil er gewoon voor gaan strijden dat die anonimiteit, dat we daar van af gaan. Als jij met je DigiD moet inloggen dan is dat niet onmogelijk”, aldus de entertainer.

‘Zet het van je af’

Bij Albert Verlinde leeft het idee dat Gordon zich het allemaal iets te veel aantrekt. “Ik denk dat dat het ook een beetje is. Je weet natuurlijk dat er sites zijn waar berichten over je worden geschreven enzo. Dan denk je: dat bericht valt nog mee. En daaronder begint de ellende, als alle reacties eronder beginnen te komen. Dat moet je gewoon niet lezen.”

Dat moet je gewoon blokken voor jezelf, aldus Albert. “Want je hebt er helemaal niets aan. Ten eerste kun je het nooit voor iedereen goed doen en er zijn bepaalde sites waar je het in elk geval voor 80 procent niet goed aan het doen bent, dus ik heb geleerd om gewoon te denken: jongens, zet het van je af, het zal allemaal wel.”

Wie de bal kaatst

Albert vraagt zich af of Gordon hier wel goed aan doet. “Heeft hij dan kans van slagen? Dat hij het wil doen, ja… Dat vind ik ook prima. Wat ik lastig vind: aan de ene kant, als ik kijk naar de Dierenbescherming… Daar kun je in principe niets lelijks over zeggen. Zij zeggen iets over zijn hondje en hij zegt dan: ‘Dierenbescherming, lik m’n r**t.'”

“Dan denk ik: ja, als je op die manier praat… Wat ik vreemd vind: als je zélf dat doet, dan weet je: wie kaatst kan de bal verwachten”, aldus de showkenner.

Natacha kritisch

Advocate Natacha Harlequin begrijpt dat Gordon boos is over anonieme reacties. “Wat daar het ingewikkelde aan wordt, is dat je te maken krijgt met heel strenge privacywetgeving. Ik weet zeker dat Gordon en zijn team en zijn advocaat goed daarnaar zullen kijken, maar ik wil wel zeggen: vandaag is het Gordon, morgen gaat het over jou.”

Albert: “Maar het is al heel vaak over mij gegaan en dat is misschien wat ik bedoel: het is er. Misschien ben ik er veel te nuchter in dat ik denk: ja, het zal wel. Ik denk dat het gewoon heel weinig zin heeft om dit aan te kaarten, maar wie weet…”

De Shownieuws-uitzending van gisteren kunt u hier terugzien.

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen