Froukje de Both blikt terug: ‘Big Brother was onze doodsteek’

Big Brother heeft een aantal mensen in tv-land heel erg rijk gemaakt, maar Froukje de Both was minder gelukkig met de komst van de realityshow. Zij zag haar soap Goudkust erdoor sneuvelen.

Froukje de Both © Shownieuws

Goudkust was een Nederlandse soapserie van SBS 6. Er werden tussen 1996 en 2001 maar liefst 925 afleveringen uitgezonden, maar toen Big Brother er recht tegenover kwam te staan, was het gauw gedaan met Goudkust. De kijkers liepen massaal over en de zenderleiding besloot om de stekker uit de soapserie te trekken.

Doodsteek

Froukje de Both blikt in de online Shownieuws-serie Op De Gevoelige Plaat terug op haar tijd bij Goudkust. “Ik heb er tot het einde in gezeten, want Goudkust heeft eigenlijk een heel onaangename dood gestorven. Goudkust is eigenlijk gestopt door Big Brother. Dat was onze doodsteek. Ik weet ook dat we allemaal echt van slag waren.”

Het einde was heel erg emotioneel, aldus Froukje. “We zaten allemaal te huilen op de gang. We voelden ons zo verbonden met elkaar en ineens stop je heel abrupt. Ik weet nog dat dat heel heftig was. Ik heb er 3,5 jaar in gezeten. We zijn in 2000 gestopt. Twee of drie maanden daarna kreeg ik de rol in Costa.”

Stukjes salami

Ze heeft niets dan goede herinneringen aan Goudkust. “Ik weet nog dat Winston Gerschtanowitz, Edgar Wurfbain en Michiel de Zeeuw vlak voor de scène stukjes salami in mijn jaszak deden. Weet je wel, dat je dacht: gadverdamme! Dat soort ongein allemaal.”

Ze vervolgt: “We waren een stelletje pubers. Dat waren we natuurlijk niet meer, maar zo voelde het wel op de set. Die stomme geintjes. Vlak voordat je ging zoenen tegen elkaar zeggen: ‘Heb je gisteren een borreltje gedronken?’ Dat soort dingen komen meteen bij me naar boven als ik denk aan Goudkust.”

Waarom acteert ze eigenlijk niet meer? “Het is een beetje zo gelopen. Als je heel veel aan het presenteren bent, word je ook niet meer zo veel gevraagd voor rollen.”

Interview

Het hele interview van William Rutten met Froukje de Both ziet u onderstaand:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen