‘Vieze’ Ivo Niehe reageert op Britney Spears-heisa: ‘Was ironie’

Het blijft Ivo Niehe maar achtervolgen: het 22 jaar oude fragment waarop hij de toen 17-jarige Britney Spears vraagt naar haar al dan niet opgeblazen voorgevel. Het AD krijgt hem nu aan de praat.

Ivo Niehe © NPO

Ivo Niehe viste destijds bij Britney Spears naar een eventuele vergroting van haar buste. Twee decennia later word je daar nog nét niet voor gelyncht. ‘Dit maakt me ziek’ en ‘walgelijk’ klinken de reacties op social media nu het fragmentje in de documentaire Framing Britney Spears is gestopt en wordt gedeeld door een prominente Amerikaanse journalist.

Ivo in zak en as

Het is evident dat de Amerikanen geen enkel idee hebben wat voor een grootheid Ivo Niehe is in Nederland, want hij wordt niet bepaald met egards behandeld. Zelf zit Ivo er ook wel een beetje mee in zijn maag en daarom geeft hij aan het AD een verklaring, ondanks dat hij ‘negentien jaar geleden ook al een reactie heeft gegeven’.

De NPO-grootheid wijst erop dat er destijds veel mediacontroverse was over Britney en haar flinke bos hout voor de deur. “We spraken af haar een serieuze kans te geven op een reactie op alle commotie. Wat vond ze als 17-jarige Amerikaanse van plastische chirurgie? Britney maakte er dankbaar en uitgebreid gebruik van.”

Ironie

Het steekt Ivo dat Britney’s reactie niet is meegenomen in de Amerikaanse documentaire. “Ja, dat kwam de documentairemakers natuurlijk niet uit, dus werd alleen die ene vraag gebruikt, nota bene met grote ironie gesteld omdat we het er juist niet over wilden hebben. Maar die stijlvorm van ironie is in de VS blijkbaar minder bekend.”

Ivo benadrukt dat de sfeer voor, tijdens en na het interview heel erg goed was en dat de betrokken partijen allemaal meer dan tevreden waren. Voor de zekerheid heeft hij het interview nog eens integraal teruggekeken en: “Het was een zeer sympathiek gesprek.”

Iro Niehe

Ivo Niehe’s ironische alter-ego Iro Niehe zal het leuk vinden om te horen dat Ivo zo gek is op ironie. Ook tijdens de huidige coronalockdown is Iro Niehe namelijk flink op stoom:

‘Vieze’ Niehe

Onderstaand ook nog het fragment van de ‘vieze’ Ivo:

https://twitter.com/yashar/status/1359139107797049344?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1359139107797049344%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ad.nl%2Fshow%2Fivo-niehe-over-borstenvraag-in-britney-spears-docu-context-kwam-makers-niet-goed-uita3fddc9b%2F

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen