Al 20.000 aanmeldingen K2 zoekt K3: vijf procent is geen man of vrouw

Er zijn al 20.000 aanmeldingen voor het nieuwe seizoen van de SBS 6-show K2 zoekt K3, waarin een nieuw lid van de meidengroep K3 wordt gezocht. Van hen is vijf procent geen man of vrouw.

K3 © YouTube

K3 bestond tot nu toe altijd uit drie dames, maar de meidengroep wordt nu ook opengesteld voor kandidaten die geen vrouw zijn. Er mogen ook mannen en non-binaire personen meedoen aan K2 zoekt K3. Dat zijn mensen die heel diverse gevoelens hebben over hun gender en niet passen in de tweedeling man/vrouw.

5 procent non-binair

Het nieuws werd gisteren bekendgemaakt door Albert Verlinde. “Ik kan melden dat zich al 20.000 kandidaten hebben gemeld. Er is een enorme run vanuit Nederland en België”, aldus de showkenner in Shownieuws.

Hij vroeg ook naar de man/vrouw-verdeling. “Het leuke is dat ze gezegd hebben dat ook jongens zich kunnen aanmelden, dus ik heb eens even nagevraagd van: om welk percentage jongens gaat het? Nou, dat is 25 procent. Dan denk je: dan is 75 procent meisjes. Nee, 5 procent wil niet aangeven welke gender ze zijn.”

‘Ontzettend mooi’

Collega Marije Knevel: “O ja, zijn non-binair!”

Albert cynisch: “Dat vind ik ontzettend mooi en van deze tijd dat je zegt: jongen, meisje of iets, zoek het verder maar uit. Dus we gaan het afwachten.”

Het nieuwe seizoen van K2 zoekt K3 komt later dit jaar op de buis bij SBS 6.

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen