Akwasi verdwijnt naar achter de schermen: ‘Een opluchting’

Akwasi blijft ondanks de controverse rondom zijn persoon actief voor Omroep Zwart. Wel verdwijnt hij naar achter de schermen, maakt hij bekend in een video op de socialskanalen van de omroep.

Akwasi © RTL

Na het incident op de Dam is Akwasi vorige maand opnieuw in opspraak geraakt vanwege het intimideren van een journalist van NPO Radio 1. Dit keer kwamen er ook kritische reacties uit het Omroep Zwart-kamp zelf. Akwasi besloot om even naar de achtergrond te reden en nu heeft hij besloten om daar voorlopig ook te blijven.

Rol binnen Zwart

Akwasi wil geen afleidende factor zijn. “Je kan er niet om liegen, je kan er ook niet omheen: de afgelopen tijd gaat het wel gewoon veel meer over mij in de pers dan over Omroep Zwart. Ik heb de laatste wel echt in die verschillende nachten, uren, dag tot dag geleefd, weet je. Van minuut tot minuut.”

“En ik heb echt nagedacht over hoe ik mijn energie, mijn tijd, mijn inspanning en ook mijn talent kan plaatsen binnen Omroep Zwart en wat mijn rol serieus gaat zijn. We hebben verschillende scenario’s op tafel gegooid. Wat wordt de deal? Heel veel mensen hebben ook gewoon berichten gestuurd naar mij, naar Omroep Zwart, van wat zij vinden.”

Achter de schermen

Wat is de conclusie? “Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik me beter de komende tijd gewoon kan focussen op de creatieve leiding achter de schermen. Ik denk dat dat gewoon het ding is dat ik moet doen, man. Ja, misschien zit daar wel nóg meer mijn kracht dan voor de schermen.”

Mede-oprichter Gianni Grot: “Zo kunnen we wel andere mensen de kans geven om de publiciteit op te zoeken om hun carrière vorm te geven. Ja, zo geven we zeker andere mensen de kans. Neem bijvoorbeeld het feit dat we gewoon straks kunnen werken met nieuwe talenten en met bewezen kwaliteit.”

Akwasi: “Ik vind het zelf ook mooi nieuws. Voor mij lucht het ook heel erg op dat ik lekker achter de schermen mijn ding kan doen. Ongestoord. Zonder afleiding.”

Samenwerking BNNVARA

Vandaag werd ook bekend dat BNNVARA de nieuwe omroep Zwart organisatorisch gaat ondersteunen. “Wij zijn heel blij met deze overeenkomst en met de steun die we krijgen van BNNVARA”, zegt Gianni.

“De combinatie van de rijke journalistieke historie van de VARA en het brutale karakter van BNN inspireert ons. We blijven redactioneel overigens onafhankelijk van BNNVARA.”

Video

De video van Akwasi en Gianni Grot vindt u onderstaand:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen