Gordon blaast 5 tegen 5 nieuw leven in: ‘Creatief op dood spoor’

Gordon blaast de spelshow 5 tegen 5 weer nieuw leven in. Vijftien jaar nadat hij de show presenteerde voor de vroegere tv-zender Talpa, gaat hij dezelfde titel binnenkort presenteren op SBS 6.

Gordon © William Rutten

Het brengt Gordon veel plezier om de spelshow weer te gaan presenteren, al voelt het voor hem wel als een herhaling van zetten. “Creatief gezien zit ik wel een klein beetje op een dood spoor nu. Ik ga nu wel twee nieuwe quizzen presenteren, waarvan een 5 Tegen 5 is. Nou, dat heb ik tien jaar geleden al een keer gedaan, dus daar ga ik ook geen Televizier-Ring mee winnen”, onthult hij in zijn nieuwe GorDonDiablo Show.

100 Jaar Jong

Het lijkt er dus op dat Gordon zijn creatieve ei niet helemaal kwijt kan bij SBS 6. Welk progamma zou hij graag willen maken? “Ik wil wel maatschappelijk mooie programma’s gaan maken, zoals 100 Jaar Jong. Dat wil ik best wel doorvoeren.”

Gordon denkt ook aan een internationale editie van 100 Jaar Jong. “Het idee is om de oudste mensen ter wereld te bezoeken. Die hebben natuurlijk geen idee. Het zou wel fantastisch zijn.”

Lucratief contract

Creatief op een dood spoor of niet: Gordon zit financieel gezien gebakken bij SBS 6. “Ik zit hier nog drie jaar. Ik heb een waanzinnig goed contract afgesloten. Een jaar voordat die coronatoestanden uitbraken heb ik de overstap gemaakt van RTL naar SBS. Dat heeft me geen windeieren gelegd, zeg maar.”

Nog even terug naar 5 tegen 5: zes jaar geleden was het programma nog te zien bij RTL 4, toen met Ruben Nicolai als presentator. De terugkeer van de show is geen verrassing. SBS 6 scoort momenteel goed met retro-tv. Zo is ook Wie van de Drie met Wendy van Dijk momenteel een succes.

Wie gaan er meedoen aan 5 tegen 5? “Tien van zijn laatste exen”, grapt Guido den Aantrekker op Twitter. “Zou geestig zijn.”

The Cube

Wat is trouwens die andere spelshow? The Cube. “Dat is echt een waanzinnige spelshow. Daar ben ik wel heel blij mee, maar vergeet niet dat ik het afgelopen jaar alleen maar 100 Jaar Jong heb gedaan en voor de rest helemaal niets. Dat kwam door corona. Het is best wel frustrerend.”

Hij baalt met name van het afblazen van zijn dagelijkse talkshow met Patty Brard. “Ik zou een dagelijkse talkshow doen met Patty Brard, maar dat is allemaal gecanceld. Ik ben er nog steeds echt dood- en doodziek van. Het kan niet met publiek, dus een week voor de opname werd het gecanceld. Het was echt dramatisch, maar goed.”

“Ik heb me eroverheen gezet en focus me op de komende drie jaar. Ik ga ervan uit dat ik heel veel leuke dingen ga doen. Bij SBS 6 zijn ze nog steeds heel blij met me. Hoop ik, ha ha. Ik ook met hen trouwens, hoor, elke maand.”

Podcast

De nieuwe podcast van Gordon kunt u onderstaand beluisteren. Bovenstaande passage hoort u vanaf 20:15:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen