Britt Dekker haalt uit naar praatzieke BN’ers: ‘Ze voegen niets toe’

Britt Dekker wordt doodmoe van al die BN’ers die zich belangrijk genoeg vinden om hun mening te spuien in talkshows op televisie. “In 98 procent van de gevallen voegen BN’ers niets toe.”

Britt Dekker Foto: Olivier Thijssen

Een bepaald slag BN’ers hoort zichzelf wel héél graag praten. Niet alleen in hun eigen programma’s, maar ook in podcasts, talkshows en tegenwoordig zelfs hele avonden op het nieuwe sociale medium Clubhouse. Britt heeft er dus een hekel aan, al lijkt ze zich als nieuwbakken Talpa-ster juist vaker en vaker te omringen met dit type BN’ers.

Britt wil geen Peter R. zijn

Zelf weigert Britt bijna altijd om op te draven in talkshows zoals Op1 en Jinek. “Ik word driemaal per week gevraagd als talkshowgast. Ik doe het alleen als ik me bevoegd voel iets te zeggen en iets kan betekenen”, zegt de geliefde televisiester vandaag in een vraaggesprek met de Volkskrant.

“Meestal zoeken redacties een bekende Nederlander bij een onderwerp. Is de serie Tiger King een hit? Laten we Britt bellen, zij houdt van dieren. Ik zeg dan nee. Ik wil niet een soort Peter R. de Vries worden, die voor alles aanschuift. In 98 procent van de gevallen voegen BN’ers niets toe. Nodig gewoon een minister uit, of iemand uit het vak.”

Overschreeuwen

Britt vindt dat veel BN’ers erg nep zijn. “Ik heb best vaak dat bij een programma de camera aangaat en ik denk: hè? Daarnet vond ik jullie eng, nu zijn jullie ineens ideale schoonzoons. Het is een rare wereld, de televisie. Die draait voor een belangrijk deel om mensen die zichzelf overschreeuwen en aandacht willen.”

De presentatrice vervolgt: “Ze gedragen zich als honden die een kunstje doen. Misschien omdat ze in de smaak willen vallen, of bang zijn dat iemand anders hun plek inneemt.”

Waarom Talpa?

Hoewel Britt dus een hekel zegt te hebben aan die neppe BN’er-cultuur, omringt ze zich bij Talpa nu wel nadrukkelijk met een aantal televisiesterren die lang niet bij iedereen geliefd zijn.

Als de Volkskrant vraagt waarom ze bij Talpa heeft getekend, legt Britt uit dat het contact is gelegd via het dochtertje van Erland Galjaard en Wendy van Dijk, met wie ze bevriend is. Erland is een van de bobo’s bij Talpa. “Ik zei (tegen Erland, red.): ik zou er alleen willen werken als ik George krijg, mijn droompaard.”

John de Mol

Zoals iedereen inmiddels weet is dat paard er gekomen. “Ineens zat ik met John de Mol te onderhandelen over een paard. Het klinkt misschien als middeleeuwse ruilhandel maar George is voor mij de grootste droom die ooit is uitgekomen.”

Het hele interview met de openhartige Britt Dekker kunt u lezen op de Volkskrant-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen