Aaf Brandt Corstius verdedigt optreden bij Jinek: ‘Was leuk uitje’

Aaf Brandt Corstius verdedigt haar niet-essentiële talkshowoptreden bij Eva Jinek vorige week. Ze zei ‘ja’ tegen de uitnodiging om over wandelen te komen praten, omdat ze dat een leuk uitje vond.

Aaf Brandt Corstius © RTL

Eva Jinek kreeg vorige week behoorlijk wat kritiek te verduren. De belofte van RTL-keizer Peter van der Vorst om tijdens de avondklokweken minder talkshowgasten op te laten draven, werd in de wind geslagen door Jinek. Er zaten maar liefst vier BN’ers aan tafel om over wandelen te praten: een enorm non-item.

Uitje

Eén van die BN’ers was Aaf Brandt Corstius en zij reageert nu op de massale kritiek. “Het is ook een beetje een uitje. Dat je denkt van: zal ik naar Eva Jinek toe gaan om te wandelen? Misschien had ik vroeger gedacht: moet ik dat nou wel doen, heb ik er tijd voor? Maar nu heb ik zoiets van: natuurlijk, ik kom! Want het is een uitje!”

Ze vond het heerlijk om er even tussenuit te knijpen tijdens de avondklok, onthult ze in haar podcast. “Ik doe mijn schoenen aan, ik doe een leuke broek aan en ik fiets erheen. Ik had natuurlijk dat briefje dat ik ’s nachts mocht fietsen; dat vond ik ook leuk. En hopen dat je wordt aangehouden, want dat is een avontuur.”

Geïrriteerd

Collega Marc-Marie Huijbregts hekelt de kritiek op talkshowoptredens tijdens de avondklok. “Daar was een beetje kritiek op dat jullie een beetje kwamen babbelen over een onderwerp dat eigenlijk niet ter zake doende was. Ze vonden eigenlijk dat jullie daar niet ’s nachts de straat voor op mochten. Daar werd ik een beetje geïrriteerd van.”

Hij vervolgt: “Dan gaan ze die talkshows aanpakken, maar zij zitten er wel thuis naar te kijken en zich eraan te ergeren. Het is ook gewoon werk, dus ik snap niet waarom de culturele sector en de media altijd worden aangepakt. Het zijn ook grote serviceverleners.”

Pizzabezorger

Aaf: “Nou, ik zie mezelf niet echt als een dienst voor de samenleving, maar ik denk wel: een pizzabezorger is ook niet essentieel. Dan mag je ook wel aan een tafeltje zitten bij een talkshow.”

De podcast van Aaf en Marc-Marie:

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen