Hans Spekman: ‘Oren niet te veel laten hangen naar Arie Boomsma’

Hans Spekman vindt dat het gezag in dit land niet te veel zijn oren moet laten hangen naar mensen die aan de zijlijn staan, zoals Arie Boomsma. Dat heeft hij gisteren gezegd in de talkshow Jinek.

Hans Spekman © RTL

We moeten er in dit land vooral voor zorgen dat we corona onder de duim krijgen en niet steeds buigen voor de belangen van jan en alleman, aldus Hans Spekman. De PvdA-ster noemde daarbij specifiek Arie Boomsma, de dumbbelldominee uit Abcoude.

Mensen aan zijkant

Hans Spekman pleit voor een meer consistente coronakoers. “Ik maak me zorgen dat ze de koers in deze crisistijd soms iets te veel laten hangen naar mensen die aan de zijkant staan. Ik ben zo iemand die nu heel trouw het gezag volgt en ik vind het fijn als er gewoon een eenduidig advies ligt en er duidelijk wordt gemotiveerd waarom waar wordt afgeweken.”

“Ik word er een beetje kriebelig van – als het gaat om de communicatie van de laatste week – dat het besluit om de scholen weer open te doen, wordt gedaan door Wopke Hoekstra. Dan word ik zenuwachtig, omdat ik denk: doet hij dat als lijsttrekker van het CDA? Anders zou Rutte het moeten doen of Arie Slob.”

Arie Boomsma

Maar wie bedoelt hij met mensen aan de zijkant? “Nou, een tijdje was Arie Boomsma in. Die kwam dan en zei: ‘De sportscholen open!’ Gelijk in iedere talkshow zat Arie Boomsma en zei: ‘Sportscholen open!’ Dan komt er weer een andere groep die zegt: ‘Ik moet eerder gevaccineerd worden, want dat is belangrijk!’ Nu zeggen docenten dat ook.”

“Ik snap dat iedereen probeert iedere keer net voor de ander te gaan, net iets eerder zijn argument boven tafel te halen. Dan is de belangrijkste houvast: welke hoofdkoers voeren we in dit land?”

Fragment

Het optreden van Hans Spekman bij Jinek:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen