Wopke Hoekstra krijgt geen steun van VI: ‘Reden om VVD te stemmen’

De nieuwe CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra krijgt geen steun van de mannen van Veronica Inside, die veel ontevreden burgers bereiken. Hij is een reden om VVD te stemmen, vindt Johan Derksen.

Wopke Hoekstra © RTL

Wopke Hoekstra haalde afgelopen week op nogal gemakzuchtige wijze uit naar zijn coalitiepartner Mark Rutte. “De erfenis van tien jaar VVD is een reeks van gebroken beloftes”, klonk zijn goedkope verkiezingsretoriek. “De VVD kan niet die verandering brengen. Ze willen rafelrandjes bijknippen, dat is niet genoeg.”

Schandaal

Johan Derksen vindt het volstrekt ongeloofwaardig van Wopke, aangezien het CDA en VVD al jarenlang samen regeren. “Het is toch een schandaal? Die Hoekstra speelt naar buiten toe Mr. Nice Guy en hij weet nu in verkiezingstijd niets anders te bedenken dan afgeven op Rutte.”

Wopke draagt alleen maar bij aan de polarisatie, vindt Johan. “Al die keiharde confrontaties zijn allemaal op de man gespeeld, want Rutte schijnt helemaal niets goed gedaan te hebben de laatste tien jaar. Ja, als je dan ziet dat de politiek dat doet, kan ik me voorstellen dat je een capuchon over je kop doet en ergens een steen door een ruit gooit.”

Gaat dat niet een beetje ver? “Je hebt met een ander type mensen te maken, die zoeken naar een reden om ergens boos over te kunnen zijn. Dan hebben ze een reden om zich te misdragen.”

Wandelende muts

Wat vindt hij van de rest van de oppositie? “Nou, mevrouw Ploumen, die wandelende sprekende muts – ik word helemaal gek van dat wijf – doet daar ook aan mee. Nou, Klaver kan niks anders. Dan willen ze dadelijk een links blok. Nou, dat is al een reden om op de VVD te blijven stemmen hoor, want dat linkse blok zie ik al gebeuren.”

Zelf is Johan ambassadeur geworden van de politieke partij Code Oranje.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen