Johan Derksen stapt over van Thierry Baudet naar Code Oranje

Johan Derksen was tot eind 2019 sympathisant van Forum voor Democratie, maar keerde zich daarna fel tegen Thierry Baudet. Nu wordt hij ambassadeur van de nieuwe partij Code Oranje.

Richard de Mos en Johan Derksen © Code Oranje

Code Oranje, de politieke partij van Richard de Mos die in maart meedoet met de Tweede Kamerverkiezingen, heeft Johan Derksen aangewezen als Ambassadeur van het Vrije Woord. De politieke partij hekelt dat iemand als Johan te pas en te onpas wordt uitgemaakt voor homofoob en racist.

Kwetssurveillance

Het zijn volgens Richard de Mos twee exemplarische voorbeelden van de steeds verder oprukkende gedachtepolitie, ‘die op kwetssurveillance is en geen grappen duldt’. “Het begint er steeds meer op te lijken dat we in Nederland de vrijheid van meningsuiting zwijgend ten grave dragen. De vrijheid van meningsuiting ligt onder vuur dankzij een leger van beroepsgekwetsten.”

Richard wil er samen met Johan voor zorgen dat de vrijheid van meningsuiting gewaarborgd blijft. “De gedachtepolitie staat paraat om je te knevelen als je je op andermans tenen begeeft. Johan staat, net als Code Oranje, pal voor de vrijheid van meningsuiting. Daarom hebben wij hem aangewezen als Ambassadeur van het Vrije Woord.”

Johan en Richard

Johan en Richard hebben vorige week een gesprek met elkaar gevoerd om het partijprogramma door te nemen. “Pal staan voor de vrijheid van meningsuiting staat bij hen met stip op nummer één en daar kan ik mij uiteraard geheel in vinden. De totale vertrutting van de samenleving waarin niks meer gezegd kan worden, hangt me behoorlijk de keel uit”, aldus Derksen.

Code Oranje heeft in haar zogenoemde ‘basiself’ het pal staan voor de vrijheid van meningsuiting met stip op één staan. Eerder pleitte advocaat en kandidaat-Kamerlid Peter Plasman om het delict eenvoudige belediging uit het strafrecht te schrappen, teneinde de vrijheid van meningsuiting uit te breiden.

Ambassadeur

Richard: “En om te laten zien dat het beschermen van de vrijheid van meningsuiting ons menens is, presenteren we vandaag Johan Derksen als Ambassadeur van het Vrije Woord.”

Ook Mick de Vlieger staat op de kandidatenlijst van Code Oranje. Hij is de man van Johans Talpa-collega Dyantha Brooks.

Johan ex-FvD

Johan Derksen ontpopte zich in 2018 in rap tempo tot hét tv-boegbeeld van Forum voor Democratie, maar eind 2019 haakte de voetbalkenner, net als Harry Mens, af als invloedrijke Forum-stemmer. Daar zat de flamboyante Baudet behoorlijk mee in zijn maag.

“Hij vond het niet zo leuk dat ik dat soort dingen op tv zei, want ik vertegenwoordig een bepaalde doelgroep waar hij ook veel kiezers heeft blijkbaar, dus ik werd uitgenodigd in Amsterdam bij Theo Hiddema thuis en daar heb ik Baudet uitgelegd wat ik tegen hem had”, zei Johan destijds.

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen